Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

21/04/2021 - Δυναμική συμμετοχή Ο.Σ. Λουτρακίου στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης

 

Δυναμική συμμετοχή Ο.Σ. Λουτρακίου στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης

Ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ.Θεοδώρων προχωράει στην επανασύσταση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης (ΔΕΔ) για την δημοτική περίοδο 2019-2023 η οποία δεν συγκροτήθηκε προ διετίας γιατί δεν συμπληρώθηκε ο ελάχιστος αριθμός μελών που απαιτείται από τον νόμο για την συγκρότηση του Θεσμικού Οργάνου.

Ο Συλλογικός Φορέας ενημέρωσε ήδη τους Ο.Σ. στα διοικητικά όρια του Δήμου Λουτρακίου προκειμένου εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για να συμμετάσχουν στην Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης (ΔΕΔ) για την διαχείριση των θεμάτων των εκτάσεών τους και για την προώθηση ζητημάτων τοπικού ενδιαφέροντος.

Είναι γεγονός ότι οι Οικοδομικοί Συνεταιρισμοί, με τις δυναμικές παρεμβάσεις του Συλλογικού Φορέα και τις νομοθετικές ρυθμίσεις των τελευταίων ετών, έχουν αναβαθμισθεί και έχουν αναδειχθεί σε φορείς κοινωνικού και αναπτυξιακού ενδιαφέροντος με ευρεία αναγνωρισιμότητα και κύρος, ενώ έχουν αναπτύξει στενούς δεσμούς και πολύπλευρη συνεργασία με την Κεντρική Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς επίσης και με Δημόσιες Αρχές, Οργανισμούς και Θεσμικούς Φορείς.

Ειδικά οι Οικοδομικοί Συνεταιρισμοί Λουτρακίου οι οποίοι έχουμε δικτυωθεί τα τελευταία χρόνια και έχουμε αναδειχθεί σε σημαντική ομάδα ισχύος με κεντρικό ρόλο μέσα στους κόλπους του Συλλογικού Φορέα, διατηρούμε σταθερούς δεσμούς καλής συνεργασίας με τον Δήμο Λουτρακίου στα διοικητικά όρια του οποίου ανήκουν τα κτήματά μας, ενώ με τον Δήμαρχο κ Γκιώνη μας ενώνουν ειλικρινείς και αμοιβαίες σχέσεις εμπιστοσύνης επί σειρά ετών για την αντιμετώπιση των θεμάτων των εκτάσεών μας.

Συνεπώς η συμμετοχή στην ΔΕΔ του Δήμου Λουτρακίου εντάσσεται στις ευρύτερες δράσεις και παρεμβάσεις των Οικοδομικών Συνεταιρισμών Λουτρακίου και στις πρωτοβουλίες που είναι απαραίτητες υπό το πρίσμα των νέων αντιλήψεων της συλλογικής προσέγγισης, για την αποτελεσματική διαχείριση και αντιμετώπιση των πολεοδομικών και αναπτυξιακών αναγκών των εκτάσεών μας.

 

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις