Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

21/04/2021 - ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ - Άμεσες Ενέργειες μετά την καραντίνα

 

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ
Άμεσες Ενέργειες μετά την καραντίνα

Όλα δείχνουν ότι η επιδημία λόγω Covid-19 έκανε τον κύκλο της και όπως πέρυσι τέτοια εποχή πλησιάζει το τέλος της καραντίνας και είναι ορατή η επιστροφή στη κανονικότητα από τα μέσα Μαΐου, οπότε ο Συλλογικός Φορέας σχεδιάζει τα επόμενα βήματά του για να συνεχίσει δυναμικά το έργο του.

Στις άμεσες προτεραιότητες του Συλλογικού Φορέα είναι η διαχείριση θεμάτων των Ο.Σ. που καλύπτονται από τις ρυθμίσεις των ψηφισθέντων εντός του 2020 νόμων 4685/2020 και 4759/2020 για τον εκσυγχρονισμό της Περιβαλλοντικής και Χωροταξικής Νομοθεσίας.

Σημαντικό επίσης ζήτημα είναι ο ΕΝ.Φ.Ι.Α λόγω των δυσμενών επιπτώσεων στην πλειονότητα των μελών του Συλλογικού Φορέα, όσον αφορά τις Διοικήσεις και τα χιλιάδες μέλη τους, ενώ την τρέχουσα περίοδο επίκαιρο είναι και το θέμα της ανάρτησης των Δασικών Χαρτών που απασχολεί τους Ο.Σ. με δασικές εκτάσεις.

Η Διοικητική Επιτροπή παρά τις δυσκολίες από τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας επεξεργάστηκε σε συνεργασία με τα μέλη αρκετά θέματα  πολεοδομικού, οικονομικού και λειτουργικού χαρακτήρα και αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες θα γίνουν συντονισμένες παρεμβάσεις προς τα συναρμόδια Υπουργεία.

Ο Συλλογικός Φορέας κατά την διάρκεια της καραντίνας διατηρούσε επαφή με υπηρεσίες της Κεντρικής Διοίκησης και άλλους Θεσμικούς Φορείς και ήδη έχει ξεκινήσει επικοινωνία με τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Οικονομικών για τον προγραμματισμό άμεσων επαφών αμέσως μετά την λήξη της καραντίνας, για την προώθηση εκκρεμών πολεοδομικών θεμάτων καθώς επίσης και για την επίλυση του ΕΝ.Φ.Ι.Α.

Εξάλλου για τον ΕΝ.Φ.Ι.Α βρίσκεται σε εκκρεμότητα και η πραγματοποίηση της επιστημονικής εκδήλωσης η οποία κρίνεται απαραίτητη για να υποστηρίξουμε το αίτημα μας για  την επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος που ταλαιπωρεί την τελευταία πενταετία τους Οικοδομικούς Συνεταιρισμούς.

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις