Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

29/01/2021 - ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ

 

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ
Ενημέρωση Οικοδομικών Συνεταιρισμών
Μελών Επιτροπής Πρωτοβουλίας και Συλλογικής Δράσης

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ζήνωνος 4α  T.K. 10431 - ΑΘΗΝΑ                                                       Αθήνα 28-1-2021
Τηλ.: 2105236627  – 2107629974                                                        Αρ.Πρωτ.: 07

Κιν: 6977207738                                                                        email: opanspe@otenet.gr
                                                                                                                    
gromeou@otenet.gr
                                                                                                          
webwww.opanspe.gr

ΠΡΟΣ
Οικοδομικούς Συνεταιρισμούς
Μέλη Επιτροπής Πρωτοβουλίας και Συλλογικής Δράσης

ΘΕΜΑ: ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ

Αγαπητά μέλη
Ευχόμαστε κατ’ αρχήν Καλή Χρονιά με υγεία γιατί είναι η πρώτη ανακοίνωση στον νέο χρόνο και μακάρι μέσα στο 2021 να τελειώσει η πανδημία του Covid-19 και μαζί με αυτήν και όλα τα υπόλοιπα, καραντίνα, λοκντάουν, απαγόρευση συγκεντρώσεων, κλείσιμο γραφείων κλπ κλπ.

Επειδή ακόμα δεν συνεδριάζουμε, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα ακόλουθα:

_________________

Δασικοί Χάρτες
Βρίσκεται σε εξέλιξη η Ανάρτηση Δασικών Χαρτών πανελλαδικά σε όλη την επικράτεια. Η διαδικασία αυτή κινείται σε δύο επίπεδα αφ’ ενός τρέχει η νέα ανάρτηση των αναμορφωθέντων και τροποποιηθέντων δασικών χαρτών, δηλαδή των δασικών χαρτών που είχανε αναρτηθεί σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και τώρα αναρτώνται εκ νέου και αφετέρου γίνεται για πρώτη φορά η ανάρτηση των δασικών χαρτών στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Όπως γνωρίζετε με την ανάρτηση των δασικών χαρτών μπορούμε να υποβάλλουμε αντιρρήσεις εφόσον στις εκτάσεις μας υπάρχουν τμήματα τα οποία δεν έχουν δασικό χαρακτήρα και να ζητήσουμε να απαλειφθούν από τον δασικό χάρτη.

Για διευκόλυνση των μελών υπάρχουν στην ιστοσελίδα www.opanspe.gr στο υπομενού Θεσμικά-Νομολογία-Νομικά θέματα του κεντρικού μενού Συλλογικός Φορέας η Απόφαση Ανάρτησης Αναμορφωμένων Δασικών Χαρτών, ο Προγραμματισμός Αναρτήσεων των Δασικών Χαρτών και ο Πίνακας Αναρτήσεων δασικών Χαρτών στον οποίο αναφέρεται κατά χρονολογική σειρά ο κάθε νομός στην περιοχή του οποίου θα αναρτηθούν οι Δασικοί Χάρτες.

Σημειώνουμε ακόμα ότι το Υπουργείο  Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία  με τους Συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, τα στελέχη δασικών υπηρεσιών και το Ελληνικό Κτηματολόγιο έχει καταρτίσει και έχει αποστείλει σε όλες τις αποκεντρωμένες Δασικές Υπηρεσίες αλλά και τους εμπλεκόμενους φορείς (Ελληνικό Κτηματολόγιο, ΟΠΕΚΕΠΕ, Υπουργείο Οικονομικών) εβδομαδιαίο πρόγραμμα αναρτήσεων,  από τα μέσα Ιανουαρίου έως το τέλος Φεβρουαρίου 2021.

Εκκρεμή θέματα 
Λόγω καραντίνας μένουν σε εκκρεμότητα πολλά θέματα μεταξύ των οποίων και η επιστημονική εκδήλωση για τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. των δασικών εκτάσεων των Οικοδομικών Συνεταιρισμών η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί άμεσα μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Επίσης έχουν μείνει στάσιμες πολλές άλλες παρεμβάσεις του Φορέα μολονότι υπάρχει επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες και κυρίως με το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Τελειώνοντας θα θέλαμε να επαναλάβουμε ότι για οποιοδήποτε θέμα η ερώτημα προκύψει τα μέλη  μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά.

 

Με εκτίμηση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Γεωργία Ρωμαίου Πρόεδρος
Νίκος Αποστολόπουλος Αντιπρόεδρος
Γεώργιος Τσιώνης Γενικός Γραμματέας

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις