Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

30/10/2020 - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ Συλλογικού Φορέα

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ζήνωνος 4α  T.K. 10431 - ΑΘΗΝΑ                                                       Αθήνα 22-10-2020
Τηλ.: 2105236627  – 2107629974                                                        Αρ.Πρωτ.: 35

Κιν: 6977207738                                                                        email: opanspe@otenet.gr
                                                                                                                    
gromeou@otenet.gr
                                                                                                          
webwww.opanspe.gr

 

ΠΡΟΣ
Οικοδομικούς Συνεταιρισμούς
Μέλη Επιτροπής Πρωτοβουλίας και Συλλογικής Δράσης  

ΘΕΜΑ : ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ

 

Αγαπητά μέλη
Επειδή δεν μπορούμε να συνεδριάζουμε λόγω πανδημίας,  θα υπάρχουν  έγγραφες ενημερώσεις για τις τρέχουσες εξελίξεις των θεμάτων του Φορέα, γιατί οι υποθέσεις των Οικοδομικών Συνεταιρισμών συνεχίζονται.

  1. Πρόκειται σύντομα να πραγματοποιηθεί ηλεκτρονική επιστημονική εκδήλωση, όπως συνηθίζεται τώρα από φορείς και συλλόγους λόγω πανδημίας που δεν επιτρέπεται παρουσία κόσμου, με θέμα τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. στις δασικές εκτάσεις των Ο.Σ.. Η εκδήλωση προγραμματίζεται στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου στο Β.Ε.Α., ενώ σε σύντομο χρόνο τα μέλη θα λάβουν προσκλήσεις με την θεματολογία και τους ομιλητές καθώς και την ημερομηνία και τον τρόπο που θα μπορούν να την παρακολουθήσουν διαδικτυακά  ζωντανά .
  2. Την τρέχουσα περίοδο ενόψει αιτημάτων των μελών για προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως παράταση έργων υποδομής, προώθηση πολεοδομικών θεμάτων, εκπόνηση ΥΑ ν. 4280/2014, θέματα Ο.Σ. Αττικής με το νέο χωροταξικό νόμο, ανταλλαγές κλπ ο Φορέας πρόκειται να υποβάλλει νέο υπόμνημα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος. Εάν υπάρχουν μέλη που έχουν σχετικά θέματα που τους ταλαιπωρούν παρακαλούνται να στείλουν συνοπτικό σημείωμα για να συμπεριληφθούν στις παρεμβάσεις του Φορέα.
  3. Ακόμα εξετάζεται το θέμα της αλληλέγγυας ευθύνης των μελών των Διοικήσεων των Ο.Σ.. Επειδή ο νόμος άλλαξε θα πρέπει σύμφωνα με τον νέο Κ.Φ.Δ. να κατατεθεί στην ΔΟΥ μέχρι τέλους του έτους σχετικό αίτημα από τα μέλη των Διοικήσεων των Ο.Σ. για να μην ευθύνονται με την ατομική τους περιουσία και να απαλλαγούν από την αλληλέγγυα ευθύνη για τις φορολογικές οφειλές του Συνεταιρισμού τους. Σύντομα θα θέσουμε υπόψη σας υπόδειγμα της σχετικής αίτησης που πρέπει να κατατεθεί στην ΔΟΥ  μέχρι τις 31-12-2020.
  4. Μέσα στις πρόσφατες αλλαγές της νομοθεσίας (Ν 4635/2019) είναι πλέον και η υποχρέωση των Ο.Σ. για εγγραφή στο ΓΕΜΗ. Γίνονται επαφές με την αρμόδια υπηρεσία και σύντομα θα σας ενημερώσουμε αναλυτικά για το θέμα, για την αρμόδια υπηρεσία για την εγγραφή, για τα έγγραφα που θα προσκομισθούν και για κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια.

 

Με εκτίμηση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 
Γεωργία Ρωμαίου Πρόεδρος
Νίκος Αποστολόπουλος Αντιπρόεδρος
Γεώργιος Τσιώνης Γενικός Γραμματέας

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις