Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

23/09/2020 - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ Συλλογικού Φορέα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ζήνωνος 4α  T.K. 10431 - ΑΘΗΝΑ                                                       Αθήνα 22-9-2020
Τηλ.: 2105236627  – 2107629974                                                        Αρ.Πρωτ.: 30

Κιν: 6977207738                                                                        email: opanspe@otenet.gr
                                                                                                                    
gromeou@otenet.gr
                                                                                                          
webwww.opanspe.gr

 

ΠΡΟΣ
Οικοδομικούς Συνεταιρισμούς
Μέλη Επιτροπής Πρωτοβουλίας και Συλλογικής Δράσης

ΘΕΜΑ : Τρέχοντα Νέα – Ενημέρωση
               Αθωωτική Ποινική Απόφαση-ΕΝ.Φ.Ι.Α.-Επιστημονική Εκδήλωση-κλπ              

 

Αγαπητά μέλη
Με την απαγόρευση συγκεντρώσεων και τα υπόλοιπα απαγορευτικά μέτρα που  εξακολουθούν  να ισχύουν με την έναρξη της πανδημίας  του κορωνοϊού από τα μέσα Μαρτίου δυστυχώς δεν καταφέρουμε να συναντηθούμε και επικοινωνούμε μόνο τηλεφωνικά.

Στα πλαίσια της ευρύτερης συλλογικής μας δράσης, για την οποία άλλωστε δημιουργήσαμε και τον Φορέα μας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις τρέχουσες εξελίξεις των θεμάτων μας.

  1. Έχουμε την πρώτη απαλλακτική απόφαση ποινικού Δικαστηρίου με την οποία αθωώθηκε Πρόεδρος Οικοδομικού Συνεταιρισμού εναντίον του οποίου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη και ήτανε κατηγορούμενος για μη πληρωμή του ΕΝ.Φ.Ι.Α. του Συνεταιρισμού του. Πολύ σύντομα θα ακολουθήσει αναλυτικότερη ενημέρωση με αριθμό και σκεπτικό της δικαστικής απόφασης η οποία θα ανέβει και στην ιστοσελίδα μας www.opanspe.gr
  2. Ο Συλλογικός Φορέας εξέδωσε στις 10 Σεπτεμβρίου Δελτίο τύπου με θέμα, ΕΝ.Φ.Ι.Α Οικοδομικών Συνεταιρισμών, που δημοσιεύθηκε στην Ecopress.gr, σε εφημερίδες και σε άλλα ηλεκτρονικά έντυπα και ήδη έχει αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα μας www.opanspe.gr. Το Δελτίο Τύπου κρίθηκε απαραίτητο ενόψει δημοσιευμάτων ότι επίκειται Νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για τον ΕΝ.Φ.Ι.Α και έπρεπε να επικαιροποιήσουμε το αίτημά μας για επίλυση των συσσωρευμένων προβλημάτων που έχει δημιουργήσει ο ΕΝ.Φ.Ι.Α. στους Οικοδομικούς Συνεταιρισμούς και στις Διοικήσεις τους, για τα οποία όπως γνωρίζετε έχουμε την τελευταία περίοδο ασκήσει δύο παρεμβάσεις.
  3. Με τα απαγορευτικά μέτρα δεν μπορούμε να κάνουμε επιστημονική εκδήλωση για τον ΕΝ.Φ..ΙΑ. η οποία τώρα είναι απαραίτητη για να υποστηρίξουμε τα αιτήματά μας για απαλλαγή μας από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α., μολονότι υπάρχουν ομιλητές κύρους με εξειδικευμένες γνώσεις στο φορολογικό δίκαιο οι οποίοι ασπάζονται τις θέσεις μας και δέχονται με ευχαρίστηση να εκθέσουν τις απόψεις τους . Προς την κατεύθυνση αυτή ερευνάται ένα είδος press conference των ομιλητών η οποία θα πάρει ευρύτερη δημοσιότητα στον τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Είναι γεγονός ότι ο Συλλογικός Φορέας και η Διοικητική Επιτροπή όλο αυτό το διάστημα είναι σε επικοινωνία με αρμόδιες υπηρεσίες για τα θέματα των Ο.Σ. τα οποία είναι πολλά και σοβαρά.

Ιδιαίτερα με τον ΕΝ.Φ..ΙΑ. ο οποίος μονοπωλεί το ενδιαφέρον των περισσότερων Ο.Σ. γιατί τα συσσωρευμένα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στους Ο.Σ. απειλούν σοβαρά την ομαλή λειτουργεία και βιωσιμότητά τους, η επαφή με το Υπουργείου Οικονομικών είναι συνεχής και όπως γνωρίζετε αμέσως μετά την λήξη της πρώτης καραντίνας κατατέθηκε στις 22 Ιουνίου το δεύτερο υπόμνημα για τον ΕΝ.Φ.Ι.Α..

Από εδώ και πέρα και επειδή δεν μπορούμε ακόμα να συνεδριάζουμε θα υπάρχουν  έγγραφες ενημερώσεις για τις εξελίξεις σε διάφορα τρέχοντα θέματα.
Γίνεται ακόμα προσπάθεια να αναπτύξουμε συνεργασία με τηλεδιασκέψεις μέσω skype, ωστόσο πολλά μέλη δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα.

 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  
Επιτροπής Πρωτοβουλίας και Συλλογικής Δράσης Ο.Σ.

Γεωργία Ρωμαίου Πρόεδρος
Νίκος Αποστολόπουλος Αντιπρόεδρος
Γεώργιος Τσιώνης Γενικός Γραμματέας

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις