Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

07/03/2015 - Οι Οικοδομικοί Συνεταιρισμοί συνεχίζουν τον αγώνα

 

Οι Οικοδομικοί Συνεταιρισμοί συνεχίζουν τον αγώνα

Ο Συλλογικός φορέας των Οικοδομικών Συνεταιρισμών «Επιτροπή Πρωτοβουλίας και Συλλογικής Ο.Σ.» πραγματο-ποίησε στις 5-3-2015 συνάντηση μελών στην οποία παρε-βρέθηκαν πάνω από 30 Πρόεδροι Διοικητικών Συμ-βουλίων.

Οι διοικήσεις των Ο.Σ. ενημερώθηκαν για την τρέχουσα κατάσταση και τις προθέσεις της καινούργιας Κυβέρνησης μετά από επαφές της Επιτροπής στα πλαίσια ενημερωτικής προσέγγισης με την πολιτική ηγεσία για την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων των Ο.Σ..

Κατά τις συναντήσεις της Επιτροπής με την πολιτική ηγεσία επεκράτησε πολιτισμένο κλίμα ανταλλαγής απόψεων και διαλόγου.

Η Επιτροπή επικεντρώθηκε στην ενημέρωση της νέας κυβέρνησης για την κοινωνική πραγματικότητα των Ο.Σ. οι οποίοι είναι φορείς ευρύτερου ενδιαφέροντος καθόσον ο θεσμικός προορισμός τους υπήρξε ανέκαθεν η εξασφάλιση στέγης στους απλούς ανθρώπους χαμηλών εισοδημάτων.

Επεσήμανε επίσης στην πολιτική ηγεσία ότι οι Ο.Σ. μέσω του συλλογικού τους φορέα αποκατέστησαν την αλήθεια στην κοινή γνώμη ότι δηλαδή δεν είναι καταπατητές, όπως ήθελαν ανυπόστατες φήμες παραπληροφόρησης ύποπτης προέλευσης, αλλά ιδιοκτήτες ιδιωτικών εκτάσεων (όχι δημόσιων) με νόμιμους τίτλους ιδιοκτησίας, ότι προστατεύουν το περιβάλλον με ήπια ελεγχόμενη δόμηση και ότι δεν έχουν καμιά σχέση με μεγάλα συμφέροντα γιατί ανέκαθεν απευθυνόντουσαν στα λαϊκά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας.

Γενικά οι συναντήσεις υπήρξαν καλές και αυτό οφείλεται κατά ένα μεγάλο μέρος στο ότι η πολιτική ηγεσία διαπίστωσε ότι για πρώτη φορά οι Οικοδομικοί Συνεταιρισμοί δεν είναι μόνοι και ανοργάνωτοι, αλλά υπάρχει πλέον ένας σοβαρός Συλλογικός Φορέας που τους εκπροσωπεί με σθένος, μαχητικότητα και αναγνωρισιμότητα ο οποίος είναι αποφασισμένος να συνεχίσει τους δυναμικούς μαζικούς αγώνες μέχρι την ουσιαστική και οριστική επίλυση του μεγάλου κοινωνικού προβλήματος των Ο.Σ.

Η Επιτροπή κατά-φερε να ανοίξει παράθυρο διαλόγου και επικοινωνίας με την πολιτική ηγεσία ώστε να υπάρξει η δέουσα συνεργασία όταν το Υπουργείο ΥΠΑΠΕΝ θα ξεκι-νήσει το νομοθετικό του έργο.

Σχετικά με τον ΕΝ.Φ.Ι.Α., το θέμα εξακολουθεί να βρίσκεται σε εκκρεμότητα προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στις Διοικήσεις των Ο.Σ. γιατί παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης περί απαλλαγής από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α., οι αρμόδιοι φορείς, υπάλληλοι Υπουργείου Οικονομικών, Δ.Ο.Υ. κλπ, εξακολουθούν   τηρούν εχθρική στάση απέναντί τους και δεν είναι καθόλου συνεργάσιμοι μαζί τους.

Η Επιτροπή αποφάσισε να εντείνει τις κινητοποιήσεις της προς κάθε κατεύθυνση για την οριστική απαλλαγή από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α..  

Οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι των Ο.Σ. επεσήμαναν την αναγκαιότητα για συχνότερες συναντήσεις του Συλλογικού φορέα γιατί οι εξελίξεις τρέχουν και είναι σημαντική η έγκαιρη ενημέρωση των μελών γι αυτό αποφασίστηκε την τρέχουσα περίοδο να γίνονται επαναληπτικές συναντήσεις κάθε εβδομάδα για καλύτερη επικοινωνία και ενημέρωση.

 

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις