Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

22/03/2015 - Οι νέες πρωτοβουλίες του Συλλογικού Φορέα

 

Οι νέες πρωτοβουλίες του Συλλογικού Φορέα

Την Πέμπτη 19-3-2015 έγινε συνεδρίαση του Συλλογικού Φορέα των Οικοδομικών Συνεταιρισμών «Επιτροπή Πρωτοβουλίας και Συλλογικής Δράσης Ο.Σ.» με παρουσία πολλών μελλών.

Στις επαναλαμβανόμενες συναντήσεις γίνεται ενημέρωση για τις επαφές της Επιτροπής με κυβερνητικούς και θεσμικούς φορείς στα πλαίσια της προώθησης και επίλυσης των προβλημάτων των Ο.Σ..

Προς το παρόν στα θέματα των Ο.Σ. δεν παρατηρείται κινητικότητα λόγω της ευρύτερης κυβερνητικής προσπάθειας για σταθεροποίηση της οικονομικής κατάστασης, οπότε όλα είναι ρευστά.

Το θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα την τρέχουσα περίοδο είναι η απαλλαγή από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. για τον οποίο εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη ανησυχία στις διοικήσεις των Ο.Σ..

Το παράδοξο, αλλά και θετικό κατά μία έννοια, είναι ότι οι απόψεις των αρμόδιων ΔΟΥ διίστανται όσον αφορά την απαλλαγή των εκτάσεων δασικού χαρακτήρα από τον ΕΝΦΙΑ. Έτσι υπάρχουν Ο.Σ. οι οποίοι   ρύθμισαν το θέμα, ενώ οι υπόλοιποι κατέφυγαν στην δικαστική οδό η οποία δεν πρόκειται να αργήσει γιατί αυτές οι διαφορές εκδικάζονται γρήγορα.

Στην συνάντηση της 19-3-2015 παραβρέθηκε και ο κ. Σταματόπουλος διδάκτωρ δασολογίας και φυσικού περιβάλλοντος ο οποίος γνωρίζει και παρακολουθεί στενά τα θέματα των Ο.Σ. .

Έγινε εκτεταμένη συζήτηση πάνω σε νομικά θέματα επιστημονικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα και ανταλλάχτηκαν απόψεις για το πώς εξελίσσονται τα ζητήματα των Ο.Σ..

Οι εκπρόσωποι Ο.Σ. διαφωτίστηκαν από τον κ Σταματόπουλο στην υπάρχουσα περιβαλλοντική νομοθεσία και ακούστηκαν ενδιαφέροντα θέματα που απασχολούν πολλούς Ο.Σ..

Οι Ο.Σ. έκριναν σκόπιμη και χρήσιμη την πρόσκληση και άλλων επιστημόνων που ειδικεύονται στα θέματα των Ο.Σ. ώστε να γίνονται περισσότερο κατανοητές οι ρυθμίσεις της κείμενης νομοθεσίας.

Επίσης αποφασίστηκε να προσκαλούνται και πολιτικά πρόσωπα και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και άλλων κομμάτων ώστε να συζητούνται και να αναλύονται τα γνωστά θέματα και να ανταλλάσσονται απόψεις προκειμένου να βρίσκονται συνεχώς στην επικαιρότητα τα κοινωνικά θέματα και αιτήματα των Ο.Σ..

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις