Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

11/04/2016 - Συναντήσεις Ο.Σ. μετά την εκδήλωση στο ΕΒΕΑ 30-3-2016

 

Συναντήσεις Οικοδομικών Συνεταιρισμών
μετά την εκδήλωση στο ΕΒΕΑ 30-3-2016

Μετά την επιστημονική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕΑ ακολούθησαν αλλεπάλληλες, και σε συχνά διαστήματα συνεδριάσεις, του Συλλογικού Φορέα «Επιτροπή Πρωτοβουλία και Συλλογικής Δράσης Ο.Σ.» γιατί πέρα από την διαχείριση των τρεχόντων σοβαρών ζητημάτων των Ο.Σ., τα μέλη διετύπωσαν την επιθυμία να ασχοληθεί το σώμα με την κριτική και την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της επιστημονικής εκδήλωσης, η οποία ήταν μεγαλύτερη και πολυπληθέστερη όλων των προηγούμενων.

Είναι γεγονός ότι η ετήσια εκδήλωση προκάλεσε τεράστια εντύπωση όχι μόνο στους Ο.Σ. και τα χιλιάδες μέλη τους, αλλά και ευρύτερα στην κοινωνία, την επιστημονική κοινότητα, την πολιτεία, τον πολιτικό κόσμο και τον τύπο, ο οποίος φιλοξένησε πληθώρα θετικών δημοσιευμάτων για τα σοβαρά κοινωνικά ζητήματα των Οικοδομικών Συνεταιρισμών, η σωστή διαχείριση των οποίων υπόσχεται οικονομική ανάπτυξη.

Τα μέλη εξέφρασαν την ικανοποίησή τους γιατί κατά γενική ομολογία η φετινή εκδήλωση ήτανε κατά πολύ καλύτερη από τις προηγούμενες όσον αφορά την θεματολογία και το εύρος των ομιλητών, την επιλογή του χώρου, την άψογη διοργάνωση, την παρουσία επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων, την προσέλευση κόσμου και το ζωηρό ενδιαφέρον του ακροατηρίου.

Το σώμα απεφάνθη ομόφωνα ότι πρόκειται για επιστημονική εκδήλωση σταθμό που σημαίνει γενική αποδοχή και ευρεία αναγνωρισιμότητα του νευραλγικού ρόλου των Ο.Σ. στην κοινωνία και στο περιβάλλον. Κυρίως όμως εμπεδώθηκε η πεποίθηση στα μέλη του Συλλογικού Φορέα όσον αφορά την χρησιμότητα και αναγκαιότητα του Συλλογικού Οργάνου με οποίο μπορούν οι Οικοδομικοί Συνεταιρισμοί να εκφρασθούν ευρύτερα συλλογικά και να διεκδικήσουν υπεύθυνα και δυναμικά με ομαδικούς αγώνες την επίλυση των θεμάτων τους.

Εξάλλου ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η παρουσία εκπροσώπων των περισσοτέρων πολιτικών κομμάτων και φορέων οι οποίοι όχι μόνο ήταν εξοικειωμένοι με τα σύνθετα θέματα των ΟΣ, αλλά και τοποθετήθηκαν θετικά υπέρ του θεσμικού ρόλου των Ο.Σ. και της επίλυσης των ζητημάτων τους, η οποία μπορεί να δώσει κίνητρα για ανάπτυξη και να βοηθήσει την χώρα να βγει από το τέλμα της οικονομικής κρίσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πολιτικά πρόσωπα χαρακτήρισαν τους ΟΣ ως κοιμώμενους γίγαντες και ως μοχλούς οικονομικής και οικιστικής ανάπτυξης πράγματα που μας γέμισαν αισιοδοξία και ελπίδα για την ευνοϊκή έκβαση των θεμάτων μας .

Στη συνέχεια της συνεδρίασης το σώμα ασχολήθηκε με άλλα τρέχοντα θέματα και κυρίως με την κατάθεση του νέου νομοσχεδίου για τους δασικούς χάρτες του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Ενόψει του νέου νόμου τα μέλη αποφάσισαν να πραγματοποιηθεί άμεσα νέα συνάντηση για να συζητήσουμε το περιεχόμενο του νομοσχεδίου και να προετοιμασθούμε για την περαιτέρω στάση μας.

Κυρίαρχο ζήτημα σχετικά με το κυοφορούμενο νομοσχέδιο, είναι αφ’ ενός να μη θιγούν τα όποια κεκτημένα δικαιώματα των Ο.Σ. και αφ ετέρου να διαμορφώσουμε σχέδια προτάσεων και παρεμβάσεων, τόσο σε ατομική βάση από τον κάθε συνεταιρισμό ξεχωριστά, όσο και ομαδικά μέσω του Συλλογικού μας Φορέα της Επιτροπής Πρωτοβουλίας και Συλλογικής Δράσης Ο.Σ..

 

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις