Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

05/02/2023 - Τα μεγάλα επίκαιρα θέματα του Συνεταιρισμού

 

Τα μεγάλα επίκαιρα θέματα του Συνεταιρισμού

  • Περιβαλλοντικά Ντράφι
  • Επενδυτικά Μαυρολίμνης

Μεταξύ των πολλών ανοιχτών θεμάτων της επομένης μέρας που καλείται να διαχειριστεί άμεσα η Διοίκηση μετά τις Αρχαιρεσίες, είναι δύο θέματα μεγάλης σπουδαιότητας, η περιβαλλοντική αποκατάσταση του Ντραφιού και η επενδυτική αξιοποίηση της Μαυρολίμνης.

Και τα δύο ζητήματα προκλήθηκαν μετά από πυρκαγιές.

Στη Μαυρολίμνη, η διερεύνηση εναλλακτικών τρόπων αξιοποίησης προέκυψε μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο Σχοίνο, τον Μάϊο του 2021, ενώ στο Ντράφι η αποκατάσταση του περιβάλλοντος κατέστη επιτακτική μετά την πυρκαγιά του Ιουλίου 2022, που έκαψε το μεγαλύτερο μέρος πρασίνου και προκάλεσε μεγάλη οικολογική καταστροφή.

Με το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο μετά τις Αρχαιρεσίες, συστήθηκαν δύο επιτροπές, η Περιβαλλοντική Επιτροπή Ντράφι και η Επενδυτική Επιτροπή Μαυρολίμνης για να υποβοηθήσουν το έργο της Διοίκησης, και αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί Ντραφιώτες και Μαυρολιμνιώτες ζήτησαν να συμμετέχουν στις Επιτροπές για να συνεισφέρουν στην κοινή προσπάθεια.

Στους περιβαλλοντικούς στόχους για το Ντράφι εντάσσονται μεταπυρικές ενέργειες σε  συνεργασία με θεσμικούς περιβαλλοντικούς φορείς που εποπτεύονται από το ΥΠΕΝ, για την σωστή ανάπλαση των χώρων μας και προμήθεια δωρεάν δένδρων και φυτών για αποκατάσταση της καμένης βλάστησης.

Ο Συνεταιρισμός θα διοργανώσει επίσης επαναλαμβανόμενες ενημερωτικές ημερίδες με επιστήμονες ειδικούς ομιλητές, για ευαισθητοποίηση σε θέματα ανάπτυξης αστικού πρασίνου και περιβαλλοντικής αποκατάστασης της περιοχής, ενώ σχεδιάζει παρεμβάσεις στα Υπουργεία ΥΠΕΝ, Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών, Περιφέρεια κλπ, για ενεργό συμμετοχή στον τοπικό σχεδιασμό της Κεντρικής Διοίκησης για αστικές αναπλάσεις και  βιώσιμες υποδομές ενόψει των νέων δεδομένων της κλιματικής αλλαγής.

Στη δύσκολη συγκυρία με την κλιματική αλλαγή επιβάλλεται να συμμετέχουμε συνειδητά, με υπεύθυνες συμπεριφορές, στην πράσινη μεταμόρφωση της περιοχής μας.

Οι επενδυτικοί στόχοι της Μαυρολίμνης περιλαμβάνουν επικοινωνιακές επαφές με φορείς και πρόσωπα επενδυτικού και χρηματοοικονομικού χαρακτήρα  για να γνωστοποιηθεί στο ευρύτερο επενδυτικό περιβάλλον, εντός και εκτός Ελλάδας, η προτιθέμενη αξιοποίηση του κτήματος.

Ο Συνεταιρισμός, σύμφωνα με την εντολή της Γ.Σ., δεν επιδιώκει να πουλήσει την Μαυρολίμνη αλλά να διερευνήσει εναλλακτικούς τρόπους αξιοποίησής της. Προς την κατεύθυνση αυτή τρέχουν επαφές με επενδυτικές και επιχειρηματικές εταιρείες, εκπροσώπους Κοινοβουλίου & Κεντρικής Διοίκησης, θεσμικούς φορείς, ΕΒΕΑ, ΤΕΕ,Enterprise Greece, Πρεσβείες & Επιμελητήρια ξένων κρατών κλπ.

Το ζητούμενο είναι να καταλήξουμε με τον μελλοντικό επενδυτή σε ένα σχέδιο μικτής επενδυτικής αξιοποίησης της έκτασης που θα ικανοποιούνται οι δύο πλευρές καθώς επίσης και τα μέλη μας, έτσι ώστε όσοι θέλουν να αποζημιωθούν και να αποχωρήσουν και να παραμείνουν τα μέλη που θέλουν την αξιοποίηση της έκτασης.

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις