Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

14/02/2022 - Νομιμοποίηση κληρονόμων αποβιωσάντων μελών

 

Νομιμοποίηση κληρονόμων αποβιωσάντων μελών

Τα τελευταία δύο-τρία χρόνια, λόγω και της δυσλειτουργικής κατάστασης που έχει ευρύτερα προκληθεί από την πανδημία, παρατηρείται υπερβολική καθυστέρηση στην νομιμοποίηση των κληρονόμων των αποβιωσάντων μελών μας.

Μέχρι σήμερα οι καθυστερήσεις στις νομιμοποιήσεις οφειλόντουσαν κυρίως σε κληρονόμους που διέμεναν μακριά, εκτός έδρας του Συνεταιρισμού, στην επαρχία ή στο εξωτερικό καθώς και σε περιπτώσεις ασθένειας των κληρονόμων.

Οι κληρονόμοι αποβιωσάντων μελών επιβάλλεται να νομιμοποιηθούν για να εμφανίζονται ως ενεργά μέλη του Συνεταιρισμού στο επίσημο Αρχείο που τηρείται στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας καθώς και στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο/ΓΕΜΗ που θεσμοθετήθηκε με τις ρυθμίσεις του Ν. 4635/2019 και εποπτεύεται από τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

Εάν στα ανωτέρω Αρχεία δεν φαίνεται ο κληρονόμος, δεν έχει επίσημα την ιδιότητα του μέλους του Συνεταιρισμού και είναι πιθανόν να δημιουργηθούν στο μέλλον προβλήματα ή άλλες αρνητικές συνέπειες εις βάρος του μη νομιμοποιηθέντος κληρονόμου χωρίς να αποκλείεται και πιθανή απώλεια δικαιωμάτων.

Προς ενημέρωση των μελών παραθέτουμε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσει στον Συνεταιρισμό ο κληρονόμος για την νομιμοποίησή του.

  1. Ληξιαρχική πράξη θανάτου αποβιώσαντος μέλους,
  2. Πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών,
  3. Διαθήκη, εφόσον υπάρχει,
  4. Πιστοποιητικό μη δημοσιεύσεως διαθήκης του αποβιώσαντος (σε περίπτωση που ο αποβιώσας δεν κατέλειπε διαθήκη),
  5. Πιστοποιητικό περί μη αμφισβητήσεως του κληρονομικού δικαιώματος του κληρονόμου.
Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις