Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

14/05/2021 - Εγγραφή Συνεταιρισμού στο Γ.Ε.Μ.Η.

 

Εγγραφή Συνεταιρισμού στο Γ.Ε.Μ.Η.

Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του Ν. 4635/2019 προβλέπεται η υποχρεωτική εγγραφή των Οικοδομικών Συνεταιρισμών στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο - Γ.Ε.ΜΗ. το οποίο είναι το Εθνικό Μητρώο οικονομικής δραστηριότητας και εμπορικής δημοσιότητας που εποπτεύεται από τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

Στο Γ.Ε.ΜΗ. πραγματοποιείται η δημοσιότητα πράξεων, στοιχείων ή και δηλώσεων των υπόχρεων προσώπων για λόγους διαφάνειας και χρηστής λειτουργίας .

Ο Συνεταιρισμός μας, μετά από απόφαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου για την εγγραφή στο ΓΕΜΗ που ελήφθη εκ περιφοράς,  έχει ολοκληρώσει την συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών, παρά τις δυσκολίες της καραντίνας και εντός της εβδομάδας θα υποβάλλει ηλεκτρονικά την αίτηση εγγραφής στην αρμόδια υπηρεσία.

Μετά την έγκριση της αίτησης η εγγραφή στο Γ.Ε.ΜΗ. ολοκληρώνεται με την καταχώριση των στοιχείων του Συνεταιρισμού στο Γενικό Ευρετήριο Επωνυμιών, στη Μερίδα και στον Φάκελο, ενώ με την εγγραφή στο Γ.Ε.ΜΗ. το πληροφοριακό σύστημα του Γ.Ε.ΜΗ. χορηγεί αυτομάτως τον Αριθμό Γ.Ε.ΜΗ, ο οποίος είναι μοναδικός για κάθε υπόχρεο και παραμένει ο ίδιος καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του νομικού προσώπου.

Ο αριθμός Γ.Ε.ΜΗ. αναγράφεται υποχρεωτικά σε κάθε έγγραφο που υποβάλλεται προς καταχώριση στο Γ.Ε.ΜΗ. και αφορά τον Συνεταιρισμό, σε όλα τα έγγραφα και τις επιστολές του Συνεταιρισμού έγχαρτες, άυλες ή ηλεκτρονικές καθώς και στον διαδικτυακό μας τόπο (ιστοσελίδα).

 

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις