Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

12/07/2017 - Συνάντηση με τοπικές αρχές για τη Μαυρολίμνη

Στα πλαίσια των ενεργειών για την συντήρηση και επίβλεψη του κτήματος, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες που οι κίνδυνοι πυρκαγιών είναι αυξημένοι, κλιμάκιο της Διοίκησης συναντήθηκε πρόσφατα με εκπροσώπους των τοπικών αρχών, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Πισίων κ Ι. Γκίκα και τον Διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Περαχώρας κ Β. Γεροβασίλη, με τους οποίους υπάρχουν σταθερές σχέσεις ετών, προκειμένου όλες οι πλευρές να συντονίσουν τις ενέργειές τους και να συνεργασθούν σε θέματα τοπικής εμβέλειας για την εξυπηρέτηση των αναγκών του κτήματος και την αποτελεσματικότερη προστασία του ενόψει του θέρους.

Κατά την συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Κόρινθο,  κύριο θέμα της συζήτησης με τον κ Γκίκα ήταν η προώθηση των απαιτούμενων ενεργειών για την χρηματοδότηση των έργων που απαιτούνται για την βελτίωση του κεντρικού Δασικού Δικτύου από την Δημοτική Αρχή μετά την πρόσφατη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Πισίων, ενόψει και της αναμενόμενης τελικής έγκρισης της μελέτης από το Δασαρχείο Κορίνθου.
Με τον κ Γεροβασίλη συζητήθηκε εκτενώς το πολύ σοβαρό θέμα πυροπροστασίας ενώ το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε κυρίως στα προληπτικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την θωράκιση της ευρύτερης περιοχής από κινδύνους πυρκαγιών. Αναπτύχθηκαν επίσης ιδέες, πρωτοβουλίες και εναλλακτικοί τρόποι δράσης για ενίσχυση της πυρασφάλειας, μέσω συμμετοχής σε οργανωμένες τοπικές δομές, στις οποίες ο Συνεταιρισμός ανταποκρίθηκε θετικά και υποσχέθηκε την αμέριστη υποστήριξη και συνδρομή του ενόψει και των ελλείψεων που παρατηρούνται στις κατά τόπους πυροσβεστικές υπηρεσίες σε προσωπικό, πόρους και  υλικοτεχνική υποδομή.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα συνεργασίας και όλες οι πλευρές συμφώνησαν να συσφίξουν ακόμα περισσότερο τις σχέσεις τους και να προχωρήσουν σε κοινές παρεμβάσεις προς την Πολιτεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση για να υπάρξει καλύτερο αποτέλεσμα στην διαχείριση τοπικών προβλημάτων. 

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις