Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

26/04/2017 - Ντράφι: Εξέλιξη Ονοματοθεσίας

Στα πλαίσια του ενδιαφέροντος με το οποίο παρακολουθεί η Διοίκηση το έργο «Υποστήριξη Εργασίας Ονοματοθεσίας – Αρίθμησης Οδών» του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίουυπάρχει συνεχής δίαυλος επικοινωνίας με την Δημοτική Αρχή σχετικά με την εξέλιξη του έργου, το οποίο αφορά στην καταγραφή των οδών εντός των διοικητικών ορίων του νέου Καλλικρατικού Δήμου, με σκοπό τον εντοπισμό των πολλαπλών ονομασιών και την πρόταση νέας ονοματολογίας και αρίθμησης αυτών.

Από πρόσφατη επικοινωνία μας με τον ανάδοχο-μελετητή του έργου, κ. Βασίλη Ανυφαντή, Τοπογράφο Μηχανικό ΕΜΠ, πληροφορηθήκαμε ότι έχει ολοκληρώσει το στάδιο της ονοματοθεσίας και αρίθμησης των οδών και πρόκειται να καταθέσει την συνολική μελέτη σύντομα, εντός του μηνός Μαΐου, στο Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου για έγκριση.

Ο κ. Ανυφαντής, έχοντας εκτενώς ενημερωθεί πάνω στο πρόγραμμα ονοματοθεσίας της περιοχής του Συνεταιρισμού και αντιλαμβανόμενος το υψηλών προδιαγραφών και ποιότητας έργο, εισηγείται την χρήση τοπωνυμίου προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι κοινές ονομασίες οδών ώστε να μείνουν αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά του συστήματος οργανωτικής δομής της ονοματοθεσίας του Ντραφιού, η οποία δεν είναι αποσπασματική και τυχαία, αλλά διαρθρώνεται τοπικά σε μια λειτουργική ενότητα χωρισμένη σε συνοικίες και δρόμους με ονομασίες κατά ιστορικές περιόδους, από την αρχαία και νεώτερη Ελληνική Ιστορία μας.

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις