Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

21/06/2018 - Πυρασφάλεια Μαυρολίμνης

Κάθε χρόνο τα μέτρα για την αντιπυρική προστασία του κτήματος είναι αυξημένα για την αποτροπή κινδύνου πυρκαγιών κατά τους θερινούς μήνες. Ο Συνεταιρισμός, αν και απασχολεί καθ’ όλη την διάρκεια του έτους ένα φύλακα για προστασία της έκτασης από πυρκαγιές και καταπατήσεις, για την θερινή περίοδο προσλαμβάνει και δεύτερο εποχικό πυροφύλακα για να ενισχύσει την φύλαξή της.

Φέτος για πρώτη φορά η Διοίκηση αποφάσισε να ξεκινήσει νωρίτερα την «ενισχυμένη» φύλαξη της Μαυρολίμνης δηλαδή από 15 Ιουνίου καθώς κρίθηκε αναγκαία λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών, αυξημένης υγρασίας και ζέστης, που πολλαπλασιάζουν τους κινδύνους πρόκλησης πυρκαγιών.
Η Διοίκηση πραγματοποιεί επισκέψεις στο κτήμα σε τακτά χρονικά διαστήματα για να παρακολουθεί και να ελέγχει από κοντά το έργο των πυροφυλάκων μας και γενικά να έχει εικόνα για την κατάσταση του κτήματος.

Παράλληλα, έχει ανοιχτή επικοινωνία και διατηρεί συνεχή και πολύ καλή συνεργασία με όλες τις αρμόδιες τοπικές Αρχές και ιδίως με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τόσο σε περιφερειακό επίπεδο στο κλιμάκιο των Πισσίων, όσο και στην κεντρική Διεύθυνση στην Κόρινθο.

Η προγραμματισμένη επαφή μας με τον Διοικητή του Πυροσβεστικού κλιμακίου Περαχώρας, κ Γεροβασίλη καθώς και με τον Διευθυντή κ Θεοδωρόπουλο, ανεβλήθη για την επόμενη εβδομάδα όπου θα συζητηθούν πάλι και θα τεθούν επί τάπητος όλα τα απαραίτητα θέματα για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη προστασία του κτήματος.

Μας απασχολούν ιδιαίτερα τα θέματα σχεδιασμού Πυροπροστασίας που χρειάζεται να επιλυθούν, καθώς και τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας που πρόκειται να ληφθούν για τον συντονισμό και την αντιμετώπιση δυσάρεστων φαινομένων από τις αρμόδιες τοπικές Αρχές γιατί η πρόληψη, η προετοιμασία και η καλή συνεργασία όλων των πλευρών βοηθά στο να αποφεύγονται και να προλαμβάνονται δυσάρεστες καταστάσεις.

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις