Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

07/03/2023 - Αποχαιρετισμός στον Επίτιμο Πρόεδρο - Το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Πολυδωρόπουλο

 

Αποχαιρετισμός στον Επίτιμο Πρόεδρο
Το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Πολυδωρόπουλο

Την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023 έφυγε από κοντά μας ο Βασίλης Πολυδωρόπουλος  Επίτιμος Πρόεδρος του Συνεταιρισμού μας. Η Διοίκηση του Συνεταιρισμού παραβρέθηκε στην κηδεία του την 6 Μαρτίου 2023 στο Νεκροταφείο Νέας Σμύρνης για να αποχαιρετίσει τιμητικά τον εκλιπόντα και να συλλυπηθεί την οικογένειά του.

________________

Ο Βασίλης Πολυδωρόπουλος είναι ο Πρόεδρος που δημιούργησε το Ντράφι και θα μείνει στην ιστορία του Συνεταιρισμού ως ο Πρόεδρος που άφησε το πλουσιότερο και μεγαλύτερο έργο που έγινε ποτέ στον Συνεταιρισμό. Αναβάθμισε συγχρόνως και αναδιοργάνωσε λειτουργικά και υπηρεσιακά τον Συνεταιρισμό ο οποίος επί των ημερών του απέκτησε δύναμη και κύρος.

Τα γραφεία του Συνεταιρισμού τότε, έσφυζαν από ζωή γιατί ήτανε η χρυσή εποχή των μεγάλων τεχνικών έργων στο Ντράφι και ο Συνεταιρισμός απασχολούσε τον μεγαλύτερο αριθμό μόνιμου προσωπικού και εξωτερικών συνεργατών μέχρι σήμερα.

Παράλληλα, τοπικά στο Πικέρμι όπου βρίσκεται το Ντράφι, την περίοδο εκείνη η γύρω περιοχή και η αυτοδιοίκηση ήτανε εντελώς υποβαθμισμένη και δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις ανάγκες του Ντραφιού, που ήτανε ένα ραγδαία αναπτυσσόμενο σύγχρονο προάστιο με μεγαλείο και λάμψη.

Όπως ήτανε φυσικό, ο Συνεταιρισμός είχε ηγετικό ρόλο και δέσποζε στα τοπικά πράγματα για στις ανάγκες των Ντραφιωτών συνεταίρων μας και κυρίως των αρχικών κατοίκων, οι οποίοι για οποιοδήποτε πρόβλημα σχετικό με την περιουσία και την καθημερινότητά τους απευθυνόντουσαν μόνο στον Συνεταιρισμό, γιατί δεν είχαν πουθενά αλλού να αποταθούν.

Εξ άλλου ο Συνεταιρισμός ως θεσμικός φορέας, είχε στην υπηρεσία του ολόκληρο το πολεοδομικό αρχείο του Ντραφιού, το οποίο διατηρείται στα γραφεία μέχρι σήμερα και εξυπηρετούνται τα μέλη μας για οποιεσδήποτε μεταβολές των ακινήτων και των περιουσιακών τους στοιχείων, γιατί το πολύτιμο αυτό αρχείο με όλα τα πολεοδομικά στοιχεία και τις πληροφορίες των περιοχών και των δύο κτημάτων δεν υπάρχει σε καμιά άλλη δημόσια ή δημοτική υπηρεσία.

Γενικά επί θητείας του Βασίλη Πολυδωρόπουλου, ο Συνεταιρισμός απέκτησε μεγάλη αναγνωρισιμότητα τοπικά και ευρύτερα και συνάμα καθιερώθηκε ένας δυνατός δεσμός μεταξύ Συνεταιρισμού και συνεταίρων και των δύο κτημάτων, ο οποίος διατηρείται αναλλοίωτος μέχρι σήμερα.

Και πραγματικά εντυπωσιάζει ο μεγάλος αριθμός μελών, ιδιαίτερα στο Ντράφι, που απευθύνεται ακόμα πρώτα στον Συνεταιρισμό για προβλήματα τοπικά, περιουσιακά και ατομικά, ενώ σήμερα υπάρχουν τόσες πολλές δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες.

Η δυνατή αυτή σχέση άρχισε από την εποχή του Βασίλη γιατί ο ίδιος αισθανότανε τον Συνεταιρισμό σαν το σπίτι και την οικογένειά του και το συναίσθημα της απόλυτης σιγουριάς και εμπιστοσύνης κατάφερε να το εμπεδώσει και να το μεταλαμπαδεύσει στους συνεταίρους μας οι οποίοι θεωρούσαν και εξακολουθούν να θεωρούν τον Συνεταιρισμό οικογένειά τους.

Ότι και να πει κανείς για το έργο, την πολιτεία και την προσωπικότητα του μεγάλου αυτού δημιουργού, Προέδρου και ανθρώπου, του Βασίλη Πολυδωρόπουλου είναι πάρα πολύ μικρό και λίγο και θα χρειαζόντουσαν τόμοι ολόκληροι για να αποτυπωθεί  η συνολική συνεισφορά του στον Συνεταιρισμό, στον οποίο άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του με το πέρασμά του.

Στοιχειώδες ανθρώπινο καθήκον και ιερή υποχρέωση των συνεταίρων και ιδιαίτερα των Ντραφιωτών, που οφείλουμε στον Βασίλη Πολυδωρόπουλο, είναι να τον θυμόμαστε με αισθήματα εκτίμησης, σεβασμού και ευγνωμοσύνης.

____________________________

Εκ μέρους της Διοίκησης του Συνεταιρισμού παρέστησαν στην νεκρώσιμη τελετή η κ Ρωμαίου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, ο κ Χολέβας, π Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου, η κ Αποστολοπούλου Ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου, ο κ Πολυμενάκος μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου, οι κκ Αγγελωνίδης και Στέλας μέλη της Επιτροπής Αξιοποίησης Ντράφι, ο κ Τσαγκαράκης π. Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, οι κκ Σιάκκα και Παρασκευάκη πρώην υπάλληλοι του Συνεταιρισμού, η κ Καρέλα μέλος του Συνεταιρισμού οι κκ Χριστόπουλος και Αθανασόπουλος κάτοικοι Ντράφι καθώς και πολλοί άλλοι κάτοικοι και οικοπεδούχοι Ντράφι καθώς και Μαυρολιμνιώτες, για να τιμήσουν και να αποχαιρετίσουν τον μεγάλο Πρόεδρο του Συνεταιρισμού .

Η Πρόεδρος μετά την νεκρώσιμη ακολουθία εκφώνησε επικήδειο αποχαιρετισμό εκ μέρους του Συνεταιρισμού με το ακόλουθο περιεχόμενο.

 

*  *  *  *  *

Επιστολή του Διοικητικού Συμβουλίου
η οποία διαβάστηκε στην νεκρώσιμη ακολουθία
από την πρόεδρο κ Ρωμαίου
εκ μέρους του του ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ «Ο ΠΑΝ»
στον οποίο υπήρξε ΠΡΟΕΔΡΟΣ επί σειρά ετών  
Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΛΥΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

 

*  *  *  *  *

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ
Στον Επίτιμο Πρόεδρο
ΒΑΣΙΛΗ ΠΟΛΥΔΩΡΟΠΟΥΛΟ

 

Επίτιμε Πρόεδρε Βασίλη Πολυδωρόπουλε

Η Διοίκηση του Συνεταιρισμού Ο ΠΑΝ βρίσκεται σήμερα εδώ για να πεί το τελευταίο αντίο και να σε αποχαιρετήσει στο μακρινό σου ταξίδι.

____________________

Υπήρξες από τους πιο δραστήριους και αποτελεσματικούς προέδρους με το μεγαλύτερο και πλουσιότερο έργο από όλους όσους πέρασαν μέχρι σήμερα από τον Συνεταιρισμό.

Σε σένα ΕΠΙΤΙΜΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ανήκει το μεγαλειώδες αναπτυξιακό έργο του Συνεταιρισμού στο Ντράφι. Το τεράστιο αυτό έργο πνοής και αξίας στην περιοχή, με τις εντελώς πρωτοποριακές τεχνικές υποδομές για τα δεδομένα της εποχής εκείνης, είναι αποκλειστικά δικό σου δημιούργημα.

Μέσα σε δέκα χρόνια από την ημέρα που ανέλαβες τα καθήκοντά σου ως Πρόεδρος του Συνεταιρισμού κατάφερες να ολοκληρώσεις τεράστια κατασκευαστικά έργα, δρόμους και δίκτυα που ακόμη και με τα σημερινά τεχνικά μέσα θα ήθελαν είκοσι με τριάντα χρόνια να τελειώσουν.

Ο ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΛΥΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ήτανε ο μεγάλος οραματιστής ο οποίος με τη δυναμική του δράση, την ζωντάνια και την αξιοθαύμαστη εργατικότητά του έκανε ένα ανεπανάληπτο έργο ποιότητας και τελειότητας που διαμόρφωσε το Ντράφι σε Πρότυπη Πολιτεία.

Αυτό το κατασκευαστικό θαύμα δημιούργησε ραγδαία ανάπτυξη στην περιοχή και προκάλεσε κατακόρυφη  αύξηση της αξίας των οικοπέδων ενώ η φήμη της ξεπέρασε τα όρια της Αττικής και έγινε ευρύτερα γνωστή ως η περιοχή με τα μεγάλα τεχνικά έργα στην οποία προηγούνται οι υποδομές των κατοικιών.

Αναμφισβήτητα η περίοδος θητείας του Βασίλη Πολυδωρόπουλου ήτανε η εποχή που το Ντράφι βρισκότανε στο απόγειο της δόξας του και το όνειρο όλων ήτανε ένα σπίτι στο Ντράφι.

Όσοι ήταν κοντά του γνώριζαν την παθολογική αγάπη που είχε για το Ντράφι που το αγαπούσε σαν παιδί του.

Για τον ΕΠΙΤΙΜΟ ΠΡΟΕΔΡΟ το Ντράφι ήτανε αυτοσκοπός και στοίχημα ζωής και τα είχε δώσει όλα για την ανάπτυξη της περιοχής.

Η έντονη προσωπικότητα του ΒΑΣΙΛΗ ΠΟΛΥΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ και το μοναδικό έργο του στο Ντράφι δεν περιγράφεται με λέξεις.

Τα λόγια θα ήτανε απελπιστικά φτωχά για ένα τέτοιο αριστούργημα.

Ένα είναι βέβαιο ότι το έργο του είναι μια πολύτιμη παρακαταθήκη που προσφέρει απλόχερα σε όσους έχουν την τύχη να ζουν στο Ντράφι ποιοτικό επίπεδο ζωής σε ένα  υπέροχο περιβάλλον.

Ο Συνεταιρισμός για να τιμήσει τον μεγάλο αυτό πρόεδρο και το έργο του έκανε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο και αποφάσισε να υποβάλει αίτημα στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου για να στηθεί επιτύμβιος τιμητική στήλη στην είσοδο του Ντραφιού, δίπλα στην μεγάλη πινακίδα με την ονομασία Πρότυπος Πολιτεία στην οποία να αναφέρεται ότι η πρότυπος πολιτεία ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΠΟΛΥΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ που έγινε επί θητείας του.

 

ΕΠΙΤΙΜΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΒΑΣΙΛΗ ΠΟΛΥΔΩΡΟΠΟΥΛΕ

Ήρθαμε σήμερα από τον Συνεταιρισμό να σου πούμε το στερνό αντίο, να σε αποχαιρετήσουμε με θλίψη και να σου ευχηθούμε καλό ταξίδι και καλό παράδεισο.

ΒΑΣΙΛΗ ΠΟΛΥΔΩΡΟΠΟΥΛΕ θα εξακολουθείς να ζει ανάμεσά μας γιατί θα μας μιλάς με το έργο σου το οποίο θα μας θυμίζει την τεράστια συνεισφορά σου στην ζωή μας, για την οποία η οικογένεια του Συνεταιρισμού σου απευθύνει με ευγνωμοσύνη ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Η Διοίκηση εύχεται θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντος.

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις