Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

30/10/2022 - Νέα πορεία στην Μαυρολίμνη - Εναλλακτικοί τρόποι αξιοποίησης της έκτασης

 

Νέα πορεία στην Μαυρολίμνη
Εναλλακτικοί τρόποι αξιοποίησης της έκτασης.

Στα δύο χρόνια που έχει εγκριθεί το Γ.Π.Σ. Λουτρακίου θα μπορούσαμε να είχαμε προχωρήσει σε ρυμοτομική μελέτη, για να ενταχθεί η έκταση στο σχέδιο και να διανεμηθούν οικόπεδα στους Μαυρολιμνιώτες που ταλαιπωρούνται για δεκαετίες.

Όμως, η προπέρσινη πυρκαγιά έβαλε νέα εμπόδια στην εξελικτική πορεία του κτήματος, γεγονός που δημιουργεί απογοήτευση, κυρίως σε παλαιούς συνεταίρους που βρίσκονται πάλι στην δυσάρεστη κατάσταση της αναμονής και εκδηλώνουν έντονα την δυσφορία τους.

Σε παρεμφερείς αντίξοες συγκυρίες βρέθηκαν και άλλοι Οικοδομικοί Συνεταιρισμοί οι οποίοι για να αντιμετωπίσουν την δύσκολη κατάσταση στράφηκαν σε άλλους τρόπους για την οικονομική και επενδυτική αξιοποίηση των εκτάσεών τους. Έτσι τα τελευταία χρόνια μερικοί Ο.Σ. πούλησαν τις εκτάσεις τους ενώ άλλοι κατέφυγαν σε επενδυτές, όπου στις περιπτώσεις αυτές αποζημιώνεται συνήθως ένας αριθμός μελών που αποχωρεί ενώ οι υπόλοιποι περιμένουν την αξιοποίηση της έκτασης, συμβάλλοντας στις κατασκευαστικές δαπάνες.

Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Ιουλίου εξουσιοδοτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο να διερευνήσει εναλλακτικούς τρόπους αξιοποίησης του κτήματος.

Η Διοίκηση έχει αρχίσει να ερευνά προσεκτικά το ζήτημα γιατί είναι πολύ σοβαρό κεφάλαιο στην Μαυρολίμνη, ξεκινώντας από την διερεύνηση της οικονομικής (αγοραίας) αξίας της έκτασης που είναι προϋπόθεση για το επενδυτικό σκέλος. Η  οικονομική αξία έχει ιδιαίτερη βαρύτητα γιατί βάσει αυτής θα καθορισθεί το ύψος της αποζημίωσης που θα διατεθεί στα μέλη που θα θελήσουν να αποχωρήσουν.

Από την συνεχή επαφή μας με τα μέλη, έχουμε διαπιστώσει ότι στην Μαυρολίμνη υπάρχουν τριών κατηγοριών συνεταίροι.

Τα παλαιά μέλη, που είναι μεγάλης ηλικίας και κουρασμένα από την καθυστέρηση και θα ήθελαν σχεδόν όλοι να αποζημιωθούν. Οι συνεταίροι δεύτερης γενιάς, εκ κληρονομίας ή από διαθέσεις μερίδων στο παρελθόν, οι απόψεις των οποίων ποικίλουν και άλλοι βλέπουν θετικά την αποζημίωση, ενώ άλλοι θα προτιμούσαν το εξοχικό οικόπεδο. Τέλος τα μέλη που αγόρασαν μερίδα την τελευταία δεκαετία προσβλέπουν περισσότερο προς την απόκτηση εξοχικού παρά στην αποζημίωση. Στα μέλη αυτά ανήκουν ως επί το πλείστον νεαρά ηλικιακά άτομα και ζευγάρια που αγόρασαν μερίδα για μελλοντική επένδυση για τα παιδιά τους και δεν θα είχανε αντίρρηση να περιμένουν κάποια χρόνια ακόμη.

Στο νέο πεδίο της Μαυρολίμνης συνεργαζόμαστε με Ο.Σ. του Συλλογικού Φορέα που κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση καθώς επίσης και με Οικοδομικούς Συνεταιρισμούς του Δήμου Λουτρακίου που έχουν τις εκτάσεις τους πολύ κοντά μας και έχουν και αυτοί πληγεί από την προπέρσινη πυρκαγιά.

Την τρέχουσα περίοδο έχουμε έρθει σε επαφή με ειδικές πιστοποιημένες εταιρείες που κάνουν εκτιμήσεις ακινήτων και παράλληλα γίνεται μια κατ’ αρχήν διερεύνηση στο ευρύτερο επενδυτικό και αγοραστικό περιβάλλον καθώς και σε επενδυτές εντός και εκτός Ελλάδας.

Από εδώ και πέρα θα τρέχουν διάφορα ζητήματα για το επενδυτικό σκέλος της έκτασης και θα παρουσιάζονται αναλυτικά στις Γενικές Συνελεύσεις προκειμένου να ενημερώνονται λεπτομερώς οι Μαυρολιμνιώτες πριν να λάβουν αποφάσεις γύρω από το μεγάλο κεφάλαιο που ανοίγει για την Μαυρολίμνη.

Επίσης θα υπάρχει και τρέχουσα ηλεκτρονική επικοινωνία και πληροφόρηση με αναρτήσεις στην ιστοσελίδα του Συνεταιρισμού www.opanspe.gr γι’ αυτό όσοι Μαυρολιμνιώτες δεν έχουν ηλεκτρονικές διευθύνσεις (email) παρακαλούνται να μας δώσουν το email ατόμου του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος για να λαμβάνουν ηλεκτρονικά πληροφοριακά έγγραφα της Διοίκησης.

Τέλος η συμμετοχή των μελών μας και ιδίως Μαυρολιμνιωτών με ιδέες, προτάσεις και πληροφορίες γύρω από τη νέα επενδυτική κατεύθυνση του κτήματος θα ήτανε πολύ χρήσιμη. Ήδη υπάρχουν μέλη μας που έχουν στείλει ονόματα επενδυτικών εταιρειών, Ελληνικών και αλλοδαπών, και τους ευχαριστούμε θερμά για την πρωτοβουλία και για το ενδιαφέρον τους.

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις