Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

30/10/2022 - Μαυρολίμνη – Τρέχουσα Κατάσταση - Αναπτυξιακά έργα από τον Δήμο Λουτρακίου

 

Μαυρολίμνη – Τρέχουσα Κατάσταση
Αναπτυξιακά έργα από τον Δήμο Λουτρακίου

Η επενδυτική πορεία της  Μαυρολίμνης δεν επηρεάζει το έργο της Διοίκησης η οποία προωθεί κανονικά τα θέματα που αφορούν την συντήρηση, προστασία και κάλυψη των τρεχουσών αναγκών του κτήματος σε τοπικό και ευρύτερο επίπεδο.

Επιβλέπουμε το κτήμα με περιηγήσεις ενώ η παρουσία των φυλάκων το προφυλάσσει από καταπατήσεις και παράνομη βοσκή που καταστρέφει τα δένδρα που φυτρώνουν μετά την φωτιά και εμποδίζει την ανάπτυξη του δάσους. Συνεχίζουμε την υλοτομία του κτήματος μέχρι να καθαρίσει τελείως από τα καμένα, για να αποκατασταθεί η καμένη βλάστηση και να προστατευθεί η έκταση από νέα πυρκαγιά η οποία θα καθιστούσε ακόμη δυσμενέστερη την θέση της Μαυρολίμνης.

Η βελτίωση της Μαυρολίμνης προχωράει μετά την πυρκαγιά γιατί έγιναν έγκαιρα οι σωστές μεταπυρικές ενέργειες από την Κεντρική Διοίκηση, την Περιφέρεια και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Για την θετική αυτή εξέλιξη βοήθησαν και οι παρεμβάσεις προς τους συναρμόδιους φορείς από την τοπική κίνηση πληγέντων που δημιουργήσαμε μετά την φωτιά, ωστόσο η ανάκαμψη της ευρύτερης περιοχής οφείλεται κυρίως στον Δήμαρχο κ Γκιώνη και στον Πρόεδρο κ Λάμπρου οι οποίοι με τη δράση τους συνετέλεσαν στην σταδιακή επάνοδο της καμένης βλάστησης, ενώ υλοποίησαν μια σειρά από τεχνικά έργα με τα οποία αποκαταστάθηκαν οι ζημιές από την πυρκαγιά.

Ο κεντρικός οδικός άξονας Αλεποχωρίου-Σχοίνου και Μαυρολίμνης-Σχοίνου που είχε καταστραφεί από τη φωτιά, από το νερό χειμάρρων και από κατολισθήσεις βράχων, έχει αποκατασταθεί σε όλο το μήκος του και τώρα η Δημοτική Αρχή συνεχίζει με άλλα έργα που δρομολογεί κοντά στο κτήμα.

Το Νομικό Πρόσωπο (ΝΠΔΔ) «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου» σκοπεύει να ανακαινίσει τον χώρο του Ναυτικού Ομίλου Μαυρολίμνης για να αξιοποιηθεί η μαρίνα, ενώ το τμήμα με το παλαιό κτίσμα που στεγάζει αχρησιμοποίητο εστιατόριο, θα πωληθεί σε επενδυτή για να αναδιαμορφωθεί η έκταση προς την παραλία και πέριξ της λίμνης σε χώρο αναψυχής και ψυχαγωγίας, για μεγαλύτερη προσέλκυση επισκεπτών και αποδοτικότερη τουριστική ανάπτυξη της γύρω περιοχής.

Τα τεχνικά έργα στο παραλιακό μέτωπο με τα οποία ο Δήμος επιδιώκει την ανάπτυξη της περιοχής και την ωφέλεια των δημοτών, ευνοούν και τις επενδυτικές προοπτικές της Μαυρολίμνης και των πληγέντων Οικοδομικών Συνεται-ρισμών γιατί συμπλέουν με τον αναπτυξιακό προορισμό και τους οικονομικούς στόχους της Δημοτικής Αρχής.

Με τα δεδομένα αυτά έχουμε εκ των πραγμάτων με την πλευρά μας τον Δήμο γιατί η αξιοποίηση των εκτάσεών μας, η οποία θα εξελιχθεί ραγδαία λόγω των σύγχρονων συνθηκών και αναγκών, θα οδηγήσει στο ίδιο αποτέλεσμα που επιδιώκει η Δημοτική Αρχή γιατί θα φέρει οικονομική ανάπτυξη, θα αναβαθμίσει την περιοχή και θα ωφελήσει την τοπική κοινωνία και τους δημότες.

 

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις