Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

18/05/2022 - Επίσκεψη των κκ Β. Οικονόμου & Σ. Κάρλου στο Ντράφι για τοπικά Θέματα - Αποχέτευση, πυρασφάλεια, ονοματοθεσία κλπ

 

Επίσκεψη των κκ Β. Οικονόμου & Σ. Κάρλου στο Ντράφι για τοπικά Θέματα
Αποχέτευση, πυρασφάλεια, ονοματοθεσία κλπ  

Σε πρόσφατη συνάντηση της Διοίκησης του Συνεταιρισμού στο Ντράφι με τον κ Σπύρο Κάρλο, Δημοτικό Σύμβουλο και Αντιδήμαρχο του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου για την επίλυση προβλημάτων των Ντραφιωτών, παραβρέθηκε και ο κ Βασίλης Οικονόμου, Βουλευτής Ανατολικής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ Οικονόμου παρακολουθεί με ενδιαφέρον επί σειρά ετών τα ζητήματα του Ντραφιού και έχει επανειλημμένα συνδράμει, με προσωπικές παρεμβάσεις, στην επίλυση προβλημάτων των κατοίκων και της περιοχής.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα με ουσιαστική συζήτηση επάνω σε επίκαιρα θέματα, με ερωτήματα και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των παρισταμένων και των εκπροσώπων της Κεντρικής Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο κ Οικονόμου και ο κ Κάρλος συζήτησαν με όλους τους παρόντες για τα θέματα που τους απασχολούν ωστόσο το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην αποχέτευση και στα προβλήματα που δημιουργούνται σε κατοίκους και οικοπεδούχους  ενόψει του δικτύου που κατασκευάζει τώρα η ΕΥΔΑΠ.

Στο έργο εντάσσεται και η κατασκευή των εξωτερικών διακλαδώσεων του αποχετευτικού δικτύου και οι ιδιοκτήτες πρέπει να δηλώσουν από τώρα στον Δήμο, υποβάλλοντας αιτήσεις με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, το σημείο υποδοχής στο ακίνητό τους .

Πολλοί κάτοικοι δυσκολεύονται να δηλώσουν το σημείο υποδοχής γιατί υπάρχουν κατασκευές και κτίσματα που εμποδίζουν την διέλευση των αγωγών και πιθανόν να χρειάζεται να κατεδαφισθούν, ενέργεια δύσκολη, χρονοβόρα και δαπανηρή, ή να γίνει κάποιο άλλο τεχνικό έργο που και αυτό δημιουργεί πρόβλημα.

Οι οικοπεδούχοι από την άλλη πλευρά θέλουν να γνωρίζουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους όμορους ιδιοκτήτες κατοίκους οι οποίοι ζητούν την συγκατάθεσή τους για να διέλθει ο αγωγός που θα συνδέσει την ιδιοκτησία τους με το δίκτυο ακαθάρτων μέσα από τα οικόπεδά τους (με δικές τους δαπάνες) προκειμένου να αποφύγουν τα δύσκολα και δαπανηρά τεχνικά έργα στις δικές τους οικοδομές.

Πάνω στο θέμα αυτό ο κ Κάρλος ενημέρωσε τους παρόντες ότι την Πέμπτη 19 Μαΐου στις 5.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συζήτηση από την ΕΥΔΑΠ για τα έργα αποχέτευσης στο Ντράφι στο ΚΑΠΗ Ραφήνας και κάλεσε τους παρόντες να παρευρεθούν για να απαντηθούν τα ερωτήματα και οι απορίες τους.

Ένα άλλο σοβαρό ζήτημα που απασχόλησε τους παρόντες ήτανε οι λανθασμένες πινακίδες δρόμων που έχουν παρατηρηθεί τελευταία στο Ντράφι.  Το ζήτημα αυτό τακτοποιήθηκε άμεσα με πρωτοβουλία του κ Κάρλου και έχουν αντικατασταθεί όλες οι λανθασμένες πινακίδες με νέες με την σωστή ονομασία των δρόμων.

Συζητήθηκαν ακόμη τα επίκαιρα θέματα της πυρασφάλειας ενόψει του ότι έχει αρχίσει η αντιπυρική περίοδος, η κοπή ψηλών δένδρων που ακουμπούν τα καλώδια της ΔΕΗ στην οποία προχώρησε ο Δήμος, διάφορα έργα και εργασίες καθαριότητας της Δημοτικής Αρχής και πολλά άλλα ενώ όλοι συμφώνησαν να επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα οι ανοιχτές συναντήσεις στο Ντράφι με εκπροσώπους της Κεντρικής Διοίκησης και της Δημοτικής Αρχής για την ανάδειξη, διαχείριση και επίλυση θεμάτων της περιοχής καθώς και προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και οι οικοπεδούχοι στο Ντράφι.

Εξάλλου είναι ευρύτερα γνωστό ότι ο Βουλευτής κ Οικονόμου και ο Αντιδήμαρχος κ Κάρλος οι οποίοι υπηρετούν χρόνια τα κοινά, υπήρξαν ανέκαθεν κοντά στους πολίτες και στην κοινωνία με ουσιαστικό και αποτελεσματικό έργο για το κοινωνικό σύνολο.

 

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις