Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

16/05/2022 - Υποχρεώσεις μελών για πυρασφάλεια την αντιπυρική περίοδο - Συνδρομή Συνεταιρισμού σε οικοπεδούχους

 

Υποχρεώσεις μελών για πυρασφάλεια την αντιπυρική περίοδο
Συνδρομή Συνεταιρισμού σε οικοπεδούχους

Το καταπράσινο Ντράφι είναι ευάλωτο σε πυρκαγιές το θέρος λόγω της πλούσιας βλάστησης, των δυνατών ανέμων και των ακραίων συνθηκών των τελευταίων ετών λόγω κλιματικής αλλαγής. Είναι συνεπώς καθήκον όλων μας, να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα πυροπροστασίας για να προστατέψουμε την πανέμορφη περιοχή μας.

Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας καθώς και το Πυροσβεστικό Σώμα έχουν ήδη ξεκινήσει να ενημερώνουν και να προειδοποιούν με οδηγίες τους πολίτες, τηλεοπτικά & ραδιοφωνικά, για τις απαιτούμενες ενέργειες προς αποφυγή κινδύνων πυρκαγιάς.

Επισημαίνεται ότι οι οδηγίες πυρασφάλειας είναι υποχρεωτικές και όχι προαιρετικές για όλους τους πολίτες.

Το Ντράφι έχει ακόμα μια σημαντική ιδιαιτερότητα γιατί ένα μέρος της περιοχής δεν κατοικείται και έχει πολλά μεγάλα οικόπεδα με πυκνή βλάστηση, γεγονός που εγκυμονεί αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς και συνεπώς είναι απαραίτητος ο καθαρισμός τους.

Ο Συνεταιρισμός ενημερώνει συστηματικά το καλοκαίρι τους Ντραφιώτες, για τους κανόνες πυρασφάλειας των κρατικών και δημοτικών αρχών, στους οποίους πρέπει να συμμορφώνονται υποχρεωτικά, ενώ το περσινό θέρος με τις επικίνδυνες καιρικές συνθήκες επισήμανε επανειλημμένα, με ενημερωτική καμπάνια στους συνεταίρους και κυρίως στους οικοπεδούχους, να προχωρήσουν στην αποψίλωση των οικοπέδων τους από ξερά κλαδιά και χόρτα και να φροντίσουν για την αποκομιδή τους.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στους οικοπεδούχους που μένουν μακριά, ή είναι άτομα μεγάλης ηλικίας, ή έχουν προβλήματα υγείας, επαγγελματικές υποχρεώσεις κλπ οι οποίοι συνήθως ζητούν την συνδρομή μας για τις εργασίες καθαρισμού.

Ο Συνεταιρισμός όπως κάθε καλοκαίρι θα επικοινωνήσει ηλεκτρονικά με τα μέλη για τις υποχρεώσεις πυρασφάλειας, με την επισήμανση ότι η Δημοτική Αρχή έχει δικαίωμα από τον νόμο όταν οι οικοπεδούχοι αμελούν, να καθαρίζει οικόπεδα που είναι καλυμμένα με ξερή βλάστηση με υπαλλήλους της και να τους καταλογίζει την δαπάνη καθαρισμού. Σχετικά με το θέμα υπάρχει ενημερωτικό άρθρο στην ιστοσελίδα μας «Προβλήματα με τους οικοπεδούχους μας - Πρόστιμα από τον Δήμο για μη καθαρισμό οικοπέδων».

_______________

Η Διοίκηση έχει προγραμματίσει τον καθαρισμό του πολεοδομικού κέντρου και των χώρων ιδιοκτησίας του Συνεταιρισμού εντός της επομένης εβδομάδας.

Μετά από αλλεπάλληλες ενημερώσεις των μελών ως προς τις υποχρεώσεις τους σχετικά με την τήρηση των μέτρων πυρασφαλείας και των δυσμενών οικονομικών συνεπειών σε περίπτωση αμέλειας, αρκετοί οικοπεδούχοι ζήτησαν ήδη την συνδρομή μας για την αποψίλωση οικοπέδων, ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου.

Για διευκόλυνση των μελών αυτών αναφέρουμε τα ονόματα των συνεργείων που έχει χρησιμοποιήσει κατά καιρούς ο Συνεταιρισμός, χωρίς δέσμευσή τους γιατί μπορούν να βρουν άλλα συνεργεία καθαρισμού εντός ή εκτός της  περιοχής. Κουρής Νίκος κιν. 6936153158, Κουτσογιάννης Γρηγόρης κιν. 6973401106, Παλπατζής Βασίλης κιν. 6974127311.

Οι Ντραφιώτες είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι στην προστασία του περιβάλλοντος γιατί έχουν επιλέξει συνειδητά να κατοικήσουν στο Ντράφι με την απαράμιλλη φυσική ομορφιά και το πλούσιο φυσικό περιβάλλον.

Συνεπώς στην πλειονότητά τους, εκτός από ελάχιστες ατυχείς περιπτώσεις, προσέχουν πολύ το καλοκαίρι και φροντίζουν να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για αποφυγή κινδύνων πυρκαγιάς γιατί αγαπούν την περιοχή τους.

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις