Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

10/04/2022 - Ενέργειες για διόρθωση λανθασμένων πινακίδων στο Ντράφι

 

Ενέργειες για διόρθωση λανθασμένων πινακίδων στο Ντράφι

Μετά από αναφορά συνεταίρου Ντραφιώτη οικοπεδούχου για αλλαγή της ονομασίας στις πινακίδες των δρόμων του οικοπέδου του, ο Συνεταιρισμός πραγματοποίησε έρευνα για να διερευνήσει το πρόβλημα και τις αιτίες που το προκάλεσαν.

Κλιμάκιο της Διοίκησης συνοδευόμενο από μέλη της Επιτροπής Αξιοποίησης Ντράφι έκανε αρχικά επιτόπια έρευνα και συνομίλησε με οικοπεδούχους, κατοίκους και περιοίκους πλησίον των συγκεκριμένων δρόμων και διαπίστωσε ότι δεν είχαν προσέξει τις αλλαγές και εξεπλάγησαν με το περιστατικό. Ειδικά οι Ντραφιώτες που εξυπηρετούνται μέσω των Ταχυδρομικών Θυρίδων στο Ντράφι, δεν είχαν αντιληφθεί τις αλλαγές και δεν είχαν την παραμικρή ιδέα για τον λόγο που είχε προκαλέσει την λανθασμένη ονομασία στις πινακίδες.

Ωστόσο όλοι συμφώνησαν ότι είναι επιτακτική και άμεση ανάγκη να απο-κατασταθεί η ορθή ονομασία στις ταμπέλες γιατί οι Ταχυδρομικές Θυρίδες δεν καλύπτουν τις υπόλοιπες ανάγκες επι-σκεψιμότητας του ακινήτου (μεταφορών, αποψίλωσης και άλλων χρήσεων) που σχετίζονται με την διεύθυνση του οικοπέδου η της κατοικίας, η οποία φυσικά προϋποθέτει την σωστή ονομασία στις πινακίδες των οδών.

Παράλληλα η Διοίκηση απευθυνόμενη στην Δημοτική Αρχή, ανέφερε το πρόβλημα στον κ Σπύρο Κάρλο, Δημοτικό Σύμβουλο και Αντιδήμαρχο του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου ο οποίος ενδιαφέρθηκε για την άμεση επίλυση του ζητήματος ενώ  έλαβε ενεργό μέρος σε επιτόπια διερεύνηση που διεξήγαγε η Διοίκηση για το θέμα.

Ο κ Κάρλος συμμετείχε και σε ευρεία ανοιχτή συνάντηση-σύσκεψη στο Ντράφι όπου συζητήθηκε  διεξοδικά η αλλαγή στην ονομασία των πινακίδων.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε συνά-ντηση κατοίκων, μελών του Συνεταιρισμού και τρίτων στην οποία συμμετείχαν ο κ Κάρλος, η κ Ρωμαίου Πρόεδρος Παν, ο κ Χολέβας,  Πρόεδρος ΕΣ, ο κ Πλέτσης Γεν Γραμματέας ΔΣ, ο κ Τζουμέρκας Δημοτικός Σύμβουλος & μέλος Επιτροπής Αξιοποίησης Ντράφι, ο Ναύαρχος κ Ιωάννου, οι κκ Αγγελονίδης και Νιούτσικος μέλη Επιτροπής Αξιοποίησης Ντράφι, ο συνεταίρος και κάτοικος κ Πολυμενάκος πρώην υπάλληλος ΠΑΝ, ο κάτοικος κ Τσανανάς, ο συνεταίρος και κάτοικος κ Αμηριώτης και ο κ Αποστολόπουλος, Αντιπρόεδρος του Συλλογικού Φορέα Ο.Σ. Ελλάδας κατά την οποία έγινε αναλυτική αναφορά στο περιστατικό της αλλαγής στην ονομασία των συγκεκριμένων δρόμων και όλοι οι συμμετέχοντες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται περί λάθους, χωρίς όμως να μπορούν να προσδιορίσουν τους πιθανούς λόγους που προκάλεσαν την συγκεκριμένη ενέργεια.

Μετά την σύσκεψη ακολούθησε περιήγηση στους δρόμους Ορέστου και Αδμητού από τον κ Κάρλο και την Διοίκηση. Οι συγκεκριμένοι δρόμοι είχαν μετονομασθεί αντίστοιχα στις πινακίδες σε οδό Αριστοτέλους και οδό Νιρβάνα. Μάλιστα  στην οδό Αδμητού, στην μία γωνία στη συμβολή της με την οδό Ορέστου η πινακίδα έγραφε οδός Νιρβάνα ενώ στην άλλη γωνία η πινακίδα είχε την διαφορετική ονομασία οδός Θεμιστοκλέους.

Ο Αντιδήμαρχος κ Κάρλος παρατήρησε ότι επάνω στις λανθασμένες πινακίδες υπήρχε το λογότυπο του Δήμου Ηλιούπολης γεγονός που προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη και απορία για τις πιθανές αιτίες που προκάλεσαν τις αλλαγές στις ονομασίες των δρόμων. Ο κ Κάρλος δεσμεύτηκε στην σύντομη αποκατάσταση του προβλήματος ενώ σε πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία μας πληροφορηθήκαμε ότι έχουν ήδη παραγγελθεί νέες πινακίδες με την σωστή ονομασία και εντός των ημερών θα γίνει η τοποθέτηση αυτών στους συγκεκριμένους δρόμους.

 

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις