Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

23/03/2022 - Υποβολή Αντιρρήσεων κατά του Δασικού Χάρτη Κορινθίας

 

Υποβολή Αντιρρήσεων κατά του Δασικού Χάρτη Κορινθίας

Ο Συνεταιρισμός υπέβαλε στις 17 Μαρτίου 2022 Αντιρρήσεις κατά του Δασικού Χάρτη Νομού Κορινθίας ο οποίος είχε αναρτηθεί στις 22-1-2021, προκειμένου να  αποχαρακτηρισθεί έκταση περίπου 500 στρεμμάτων στο κτήμα της Μαυρολίμνης.

Η αρχική προθεσμία για την κατάθεση αντιρρήσεων είχε επανειλημμένα παραταθεί και πιθανότατα θα δοθεί και άλλη παράταση. Ωστόσο ο Συνεταιρισμός ο οποίος είχε προ πολλού προετοιμάσει τις αντιρρήσεις του κατά του περιεχομένου του Δασικού Χάρτη με τον δασολόγο κ Κονδύλη, τις υπέβαλε ηλεκτρονικά στο Ελληνικό Κτηματολόγιο καταβάλλοντας συγχρόνως τα σχετικά τέλη και παράβολα.

Πιστεύουμε ότι με τις αντιρρήσεις μας θα μπορέσουμε να αποχαρακτηρίσουμε τα αγροτικού χαρακτήρα τμήματα της Μαυρολίμνης και στη συνέχεια να ζητήσουμε την άρση της αναδάσωσης στα τμήματα αυτά τα οποία κηρύχτηκαν αναδασωτέα μετά τις περσινές φωτιές στα Γεράνεια.

Εξάλλου εάν οι αντιρρήσεις γίνουν αποδεκτές, η αγροτική έκταση που θα εξαιρεθεί από τον Δασικό Χάρτη δεν θα συνυπολογισθεί στο 50% της συνολικής έκτασης που θα παραχωρηθεί στο Ελληνικό Δημόσιο για λόγους περιβαλλοντικού ισοζυγίου, σύμφωνα με την νομοθεσία που διέπει την Μαυρολίμνη και η πολεοδομούμενη έκταση θα είναι αυξημένη κατά 500 στρέμματα.

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις