Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

21/02/2022 - Η Μαυρολίμνη αποκαθίσταται μετά τη φωτιά με Ενέργειες Δημάρχου και Προέδρου Κοινότητας Πισίων

 

Η Μαυρολίμνη αποκαθίσταται μετά τη φωτιά
Με Ενέργειες Δημάρχου και Προέδρου Κοινότητας Πισίων

Η Μαυρολίμνη αρχίζει σταδιακά να επανέρχεται στην φυσική της κατάσταση και να πρασινίζει μετά τις περυσινές πυρκαγιές στο Σχίνο. Μολονότι η περιοχή κηρύχτηκε αναδασωτέα λόγω του δασικού της χαρακτήρα, επειδή κάηκε για πρώτη φορά, δεν θα γίνουν έργα αναδάσωσης τα οποία είναι δαπανηρά και προπάντων χρονοβόρα, αλλά το δάσος θα αποκατασταθεί μόνο του με φυσική αναδάσωση.

Για να αποκατασταθεί όμως με φυσικό τρόπο η καμένη έκταση, είναι απολύτως απαραίτητο να γίνουν έγκαιρα τα απαραίτητα αντιδιαβρωτικά & αντιπλημμυρικά έργα με κομποδέματα και κορμοφράγματα προκειμένου να συγκρατηθούν οι σπόροι για την αναγέννηση του δάσους.

Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και τις έντονες βροχοπτώσεις της χειμερινής περιόδου, με το προσωπικό ενδιαφέρον του Δημάρχου Λουτρακίου και του Προέδρου της Κοινότητας Πισίων έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί τα αντιπλημμυρικά έργα της ευρύτερης περιοχής. Η περιοχή του Σχίνου είχε μετατραπεί σε απέραντο εργοτάξιο από τους καθαρισμούς δρόμων και ρεμάτων με μπουλντόζες, ενώ συχνή ήτανε η παρουσία και επίβλεψη εκπροσώπων της Κεντρικής Διοίκησης και της Τοπικής και Περιφερειακής αυτοδιοίκησης για την πρόοδο των έργων.

Τα αντιπλημμυρικά έργα και τους καθαρισμούς παρακολούθησαν κατά περιόδους ο Περιφερειάρχης κ Νίκας, οι Αντιπεριφερειάρχες κ Βυτινιώτης και κ Κόρκα ο Δήμαρχος Λουτρακίου κ Γκιώνης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πισίων κ Λάμπρου, ο Δ/τής Τεχνικής Υπηρεσίας κ Μακρίδης και άλλοι.

Η Διοίκηση δεν κατάφερε όπως σχεδίαζε να μεταβεί στη Μαυρολίμνη και τις πληροφορίες για το κτήμα, το οποίο αρχίζει να επανέρχεται σιγά-σιγά, τις έχουμε από τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ Λάμπρου με τον οποίο υπάρχει σταθερή επικοινωνία και ο οποίος αγαπάει τον τόπο του και κάνει έντονες και συνεχείς προσπάθειες για να αποκατασταθεί η περιοχή από το πλήγμα που δέχθηκε πέρυσι με τις καταστροφικές πυρκαγιές του Μαΐου.

Πολύ σύντομα προγραμματίζουμε επίσκεψη-περιήγηση στο κτήμα για να έχουμε εικόνα για την κατάσταση της Μαυρολίμνης και να δούμε από κοντά το έργο που έχει γίνει για την αποκατάστασή της.

 

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις