Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

20/02/2022 - Το Δικαστήριο για το Κέντρο - Η πραγματογνωμοσύνη προχωράει

 

Το Δικαστήριο για το Κέντρο
Η πραγματογνωμοσύνη προχωράει

Τον περασμένο Οκτώβριο ορκίστηκε στο Δικαστήριο ο πραγματογνώμονας που όρισε η προδικαστική απόφαση, η οποία εξεδόθη επί της αγωγής του Δήμου κατά του Συνεταιρισμού για την κυριότητα του κέντρου.

Σύμφωνα με την προδικαστική απόφαση, ο διορισθείς πραγματογνώμονας οφείλει να λάβει γνώση των τίτλων κυριότητος και των εγγράφων που θα του προσκομίσουν οι διάδικοι και να ζητήσει από αυτούς τυχόν πληροφορίες και διευκρινήσεις και ότι άλλο κρίνει απαραίτητο. Στη συνέχεια οφείλει να προβεί σε επιτόπια θεώρηση των επιδίκων που περιγράφει  στο σκεπτικό της η προδικαστική απόφαση, να εφαρμόσει στο έδαφος τους επικαλούμενους τίτλους κτήσης των διαδίκων και να γνωμοδοτήσει με έκθεση η οποία θα συνοδεύεται από τοπογραφικό διάγραμμα τύπου ΕΓΣΑ 87 με αιτιολογημένες σκέψεις, για το εάν έχουν χαρακτηρισθεί κοινόχρηστοι χώροι τα επίδικα γεωτεμάχια.

Ο πραγματογνώμονας πρέπει να καταθέσει την γνωμοδότησή του, η οποία θα διαλαμβάνει το σύνολο των ενεργειών του και θα συνοδεύεται από λεπτομερές σχεδιάγραμμα, στη γραμματεία του Δικαστηρίου/Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας και να συνταχθεί έκθεση κατάθεσης.

Ο Συνεταιρισμός έχει ήδη προσκομίσει φάκελο με τα απαραίτητα έγγραφα στον πραγματογνώμονα και επίσης έχει διορίσει τεχνικό σύμβουλο ο οποίος βρίσκεται σε επαφή μαζί του προκειμένου να του παράσχει οποιοδήποτε στοιχείο, έγγραφο, διευκρίνηση η πληροφορία χρειασθεί.

Επίσης ο Συνεταιρισμός έχει κάνει γνωστό στον πραγματογνώμονα ότι είναι στη διάθεσή του, πρόθυμος να τον εξυπηρετήσει και να παράσχει την συνδρομή του σε όποιο θέμα επιθυμεί καθώς επίσης και να του χορηγήσει επιπλέον έγγραφα και τοπογραφικό υλικό εκτός από αυτά που του έχει ήδη προσκομίσει, εφόσον κριθούν απαραίτητα από τον πραγματογνώμονα.

Όπως πληροφορούμαστε ο πραγματογνώμονας έχει ήδη ξεκινήσει να ασχολείται με το θέμα, να μελετάει και να επεξεργάζεται τα στοιχεία του φακέλου. Προς το παρόν δεν έχει ολοκληρώσει τις ενέργειες που ορίζει η προδικαστική απόφαση, το θετικό όμως είναι ότι η πραγματογνωμοσύνη προχωράει.

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις