Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

05/01/2022 - Αλλαγή - Διόρθωση Χαρτών στο Ντράφι

 

Αλλαγή - Διόρθωση Χαρτών στο Ντράφι

Ο Συνεταιρισμός έχει τοποθετήσει προ πολλών ετών δύο μεγάλους έγχρωμους τοπογραφικούς χάρτες στις δύο εισόδους του Ντραφιού, οι οποίοι αποτυπώνουν ολόκληρη την ρυμοτομηθείσα έκταση του Συνεταιρισμού με τα οικόπεδα, τα πάρκα, τις πλατείες και με πλήρη οδηγό των συνοικιών και των δρόμων με την ονοματοδοσία τους, στα πλαίσια εξυπηρέτησης των κατοίκων συνεταίρων καθώς και τρίτων, συγγενών, φίλων και επισκεπτών των μελών μας.

Ο ένας χάρτης έχει τοποθετηθεί στη συμβολή των οδών Ελαιώνων και Αχαιών, κοντά στο κάτω περίπτερο και ο άλλος επί της Λεωφόρου Αχαιών, στη είσοδο από Πεντέλη στο πάνω περίπτερο.

Οι χάρτες αυτοί αποτελούν χαρακτηριστικά σημεία αναφοράς της περιοχής γιατί σφραγίζουν το αξιοθαύμαστο σύστημα ονοματοθεσίας Συνοικιών και Δρόμων που έκανε ο Συνεταιρισμός, το οποίο ανεβάζει ακόμη ψηλότερα τον πήχη στο ποιοτικό προφίλ της περιοχής.

Εξάλλου είναι ευρύτερα γνωστό ότι ο Συνεταιρισμός κατασκεύασε με χρήματα των μελών, όλα τα μεγάλα και πρωτοφανή, για την εποχή εκείνη, έργα υποδομής στο Ντράφι και μεταξύ αυτών δεσπόζουσα θέση κατέχει η «Ονοματοθεσία» της περιοχής, εξαίρετο έργο πολιτιστικής έκφρασης και υψηλής αισθητικής, εμπνευσμένο από το αθάνατο ελληνικό πνεύμα και το ένδοξο παρελθόν μας, στο οποίο αποτυπώνεται ο ελληνικός πολιτισμός και η ιστορία της πατρίδας μας.

Οι χάρτες είχαν ξεθωριάσει με τον καιρό και δεν διακρινόντουσαν καθαρά τα χρώματα που ξεχωρίζουν τις συνοικίες και πολλά μέλη μας είχαν επισημάνει στον Συνεταιρισμό την φθορά που είχαν υποστεί και είχαν ζητήσει να ληφθούν μέτρα για την συντήρησή τους.

Στα πλαίσια ικανοποίησης των αιτημάτων των μελών, η Διοίκηση είχε εντάξει στο γενικό προγραμματισμό έργων και δράσεων την αντικατάσταση των δύο χαρτών οι οποίοι δεν επιδεχόντουσαν βελτίωση, ωστόσο η αλλαγή ήτανε επιβεβλημένη και για έναν άλλο σοβαρό λόγο γιατί ο ένας χάρτης ήτανε λανθασμένος.

Συγκεκριμένα στον ένα χάρτη είχε αποτυπωθεί λανθασμένα η ιδιοκτησία μέλους μας, λόγω αναγραμματισμού στα στοιχεία του οικοπέδου του και ο χάρτης έπρεπε οπωσδήποτε να διορθωθεί γιατί πρέπει να απεικονίζει τα πραγματικά στοιχεία των ιδιοκτησιών. 

Μολονότι το έργο καθυστέρησε αρκετά λόγω πανδημίας, οι παλαιοί χάρτες έχουν πλέον απομακρυνθεί και δύο νέοι χάρτες (με αποκατάσταση του λάθους στον ένα χάρτη) έχουν τοποθετηθεί πρόσφατα στα ίδια σημεία που ήτανε προηγουμένως.

 

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις