Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

24/09/2021 - Ξεκίνησαν τα αντιπλημμυρικά έργα στο Σχίνο και τη Μαυρολίμνη

 

Ξεκίνησαν τα αντιπλημμυρικά έργα στο Σχίνο και τη Μαυρολίμνη

Μετά τις φωτιές του Μαΐου η Διεύθυνση Δασών Κορίνθου προχώρησε σύντομα στην μελέτη για να γίνουν τα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα στη Μαυρολίμνη και στο Σχίνο Κορινθίας η οποία εγκρίθηκε ήδη από τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Νήσων και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στα μέσα Αυγούστου, η μελέτη στάλθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Υπουργείο Ανάπτυξης και αναμένεται να εγκριθεί σύντομα η χρηματοδότηση του έργου.

Εν τω μεταξύ επειδή θα απαιτηθεί χρόνος για να αρχίσει η κατασκευή έργων, η Περιφέρεια Πελοποννήσου προχώρησε στη έγκριση ενός μικρού κονδυλίου για να ξεκινήσουν οι διευθετήσεις των ρεμάτων της περιοχής.

Όπως πληροφορηθήκαμε από τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Πισσίων κ Λάμπρου, οι εργασίες ξεκίνησαν την περασμένη βδομάδα με μπουλντόζες που εργάζονται για την διευθέτηση και τον καθαρισμό της κοίτης του ρέματος στη περιοχή Σουρέας, πάνω από τον οικισμό Μπαμπακιές και μόλις τελειώσει το έργο αυτό οι εργασίες διευθέτησης και καθαρισμού θα συνεχιστούν στο ρέμα της  Μαυρολίμνης.

Η Διοίκηση θα μεταβεί στο κτήμα όταν θα γίνονται τα αντιπλημμυρικά έργα προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά την εκτέλεση και την πρόοδο των σχετικών εργασιών.

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις