Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

24/09/2021 - Αντιρρήσεις κατά του Δασικού Χάρτη στη Μαυρολίμνη

 

Αντιρρήσεις κατά του Δασικού Χάρτη στη Μαυρολίμνη

Μετά την ανάρτηση του Δασικού Χάρτη Νομού Κορινθίας στις 22-1-2021 ο Συνεταιρισμός προετοιμάστηκε για την υποβολή αντιρρήσεων προκειμένου να αποχαρακτηρισθούν 500 περίπου στρέμματα μέσα στο κτήμα της Μαυρολίμνης, τα οποία είναι αγροτικού χαρακτήρα, σύμφωνα με μελέτη του δασολόγου κ. Σταματόπουλου με τον οποίο συνεργαζότανε στο παρελθόν ο Συνεταιρισμός.

Οι αντιρρήσεις δεν έχουν ακόμα υποβληθεί γιατί δόθηκε παράταση έξι μηνών στην αρχική προθεσμία από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, προκειμένου να διευθετηθούν προβλήματα στην διαδικασία που ταλαιπωρούσαν το κοινό.

Η προθεσμία κατάθεσης αντιρρήσεων λήγει  στις 20 Νοεμβρίου 2021.

Ο Συνεταιρισμός έχει αναθέσει στον δασολόγο κ. Κονδύλη να συντάξει υπόμνημα για αντιρρήσεις κατά του Δασικού Χάρτη, το οποίο έχει ολοκληρωθεί και εντός των ημερών θα τεθεί στη Διοίκηση για έγκριση. Αμέσως μετά ο φάκελος των αντιρρήσεων με τα δικαιολογητικά θα υποβληθεί εμπρόθεσμα στην αρμόδια υπηρεσία.    

Πιστεύουμε ότι οι αντιρρήσεις μας θα γίνουν δεκτές και θα αποχαρακτηρισθούν τα μη δασικά τμήματα της Μαυρολίμνης, τα οποία είναι αγροτικού χαρακτήρα.

Ο αποχαρακτηρισμός εκτάσεως 500 περίπου στρεμμάτων αποκτά ιδιαίτερη σημασία μετά τις φωτιές στο Σχίνο τον περασμένο Μάϊο, γιατί οι αγροτικές εκτάσεις δεν κηρύσσονται από τον νόμο αναδασωτέες. Επομένως όταν δικαιωθούμε και γίνουν δεκτές οι αντιρρήσεις μας θα ζητήσουμε την άρση της αναδάσωσης στα ανωτέρω αγροτικά τμήματα του κτήματος.

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις