Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

20/07/2021 - Ενέργειες για πυρασφάλεια στο Ντράφι - Ανάφλεξη μετασχηματιστή σε κολώνα της ΔΕΗ

 

Ενέργειες για πυρασφάλεια στο Ντράφι
Ανάφλεξη μετασχηματιστή σε κολώνα της ΔΕΗ

Μετά το πρόσφατο περιστατικό της ανάφλεξης μετασχηματιστή σε κολώνα της ΔΕΗ, επι της οδού Δωριέων στο Ντράφι, με αποτέλεσμά να προκληθεί πυρκαγιά μικρής τοπικής κλίμακας, η οποία σβήστηκε αμέσως χάριν στη άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας Παλλήνης, αρκετοί Ντραφιώτες ανησύχησαν γιατί ο φόβος πυρκαγιάς είναι διάχυτος το καλοκαίρι στο Ντράφι.

Με αφορμή το γεγονός αυτό η Διοίκηση μαζί με μέλη της Επιτροπής Αξιοποιήσεως Ντράφι επισκέφθηκαν τον Διοικητή του πυροσβεστικού σταθμού Παλλήνης για  ζητήματα που σχετίζονται με την πυρασφάλεια του Ντραφιού και κυρίως για το θέμα των μετασχηματιστών σε κολώνες της ΔΕΗ, γιατί στο Ντράφι υπάρχουν πάνω από είκοσι κολώνες που φέρουν μετασχηματιστές.

Η ΔΕΗ εντωμεταξύ δεν έχει προχωρήσει σε επαρκή καθαρισμό των μονωτήρων και των μετασχηματισμών των πυλώνων, με αποτέλεσμα να προκαλούνται εκρήξεις ή σπινθήρες που προκαλούν στην πορεία πύρινο όλεθρο.

Μετά την γενική ενημέρωση η συζήτηση εστιάστηκε κυρίως στους μετασχηματιστές και σύμφωνα με τις υποδείξεις του κ Διοικητή ένας ασφαλής τρόπος για την προστασία από πυρκαγιά είναι η αποψίλωση της βλάστησης και των ξερών χόρτων που υπάρχουν στο έδαφος στη βάση των πυλώνων υψηλής τάσης που φέρουν μετασχηματιστές, οι οποίοι λόγω την υψηλών θερμοκρασιών είναι επικίνδυνοι γιατί μπορεί να δημιουργήσουν σπινθήρες και να προκαλέσουν πυρκαγιά.

Από τις είκοσι κολώνες με μετασχηματιστές, δύο βρίσκονται σε χώρους που ανήκουν στην ιδιοκτησία του Συνεταιρισμού ενώ οι υπόλοιπες βρίσκονται σε κοινόχρηστα σημεία , σε πεζοδρόμια και άλση.

Ο Συνεταιρισμός ήδη έχει αναθέσει σε συνεργείο να κάνει εκτεταμένο καθαρισμό στο έδαφος στα δύο σημεία που βρίσκονται κολώνες που φέρουν μετασχηματιστές και ανήκουν στην ιδιοκτησία του, ενώ σύντομα πρόκειται να επισκεφθεί την ΔΕΗ  για να ζητήσει  τον  καθαρισμό του εδάφους σε όλα τα σημεία του Ντραφιού που υπάρχουν κολώνες της ΔΕΗ.

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις