Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

05/07/2021 - Οργάνωση Λειτουργίας Αθλοπαιδιών στο Κέντρο

 

Οργάνωση Λειτουργίας Αθλοπαιδιών στο Κέντρο

Για να ανταποκριθεί ο Συνεταιρισμός ως σύγχρονος θεσμικός φορέας στα νέα δεδομένα και στις απαιτήσεις των Ντραφιωτών, όπως διαμορφώνονται υπό το πρίσμα των καθημερινών προβλημάτων, μεγάλο μέρος του Διοικητικού έργου αφιερώνεται στην αντιμετώπιση και βελτίωση τοπικών κυρίως καταστάσεων, με την δημιουργία δομών και δράσεων που βρίσκονται σε συνεχή εξέλιξη.

Την τελευταία μετά covid περίοδο η Διοίκηση έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον και τις προσπάθειές της στην οργάνωση της λειτουργίας των αθλοπαιδιών στο χώρο του πολεοδομικού κέντρου.

Όπως γνωρίζουν τα μέλη μας, το κέντρο προορίζεται για ανάπτυξη δομών για την κάλυψη καθημερινών αναγκών των Ντραφιωτών και ανήκει στην ιδιοκτησία του Συνεταιρισμού από το 1974 που εντάχθηκε η περιοχή στο σχέδιο.

Ο Συνεταιρισμός μας, εκτός από τα έργα υποδομής της περιοχής,  κατασκεύασε με εισφορές των μελών του, στο κέντρο γύρω στο 1995 ένα γήπεδο Τένις, ένα γήπεδο Μπάσκετ και μία παιδική χαρά προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες άσκησης, αναψυχής και ψυχαγωγίας των μελών που είχαν αρχίσει να κατοικούν στο Ντράφι. Η κατασκευή των αθλοπαιδιών είχε προσωρινό χαρακτήρα μέχρι να εγκρινόταν η ρυμοτομική μελέτη για να αλλάξουν οι υπάρχουσες χρήσεις στο κέντρο, η οποία είχε αρχίσει το 1990 από τον Συνεταιρισμό ως ιδιοκτήτη του χώρου, και όσα χρόνια βρίσκεται σε εξέλιξη η τροποποίηση του ρυμοτομικού, ο Συνεταιρισμός φροντίζει για την εύρυθμη λειτουργία των αθλοπαιδιών και συντηρεί τον χώρο για να διατηρείται σε καλή κατάσταση, καθαρός και ασφαλής για τα μέλη του.

Η λειτουργία των αθλοπαιδιών λειτουργούσε ομαλά μέχρι την πανδημία του covid 19 χωρίς προβλήματα για τα μέλη μας, τα οποία χρησιμοποιούσαν τον χώρο σύμφωνα με Κανονισμό Λειτουργία που είχε εγκρίνει ο Συνεταιρισμός.

Αυτό συνέβαινε γιατί η Διοίκηση επέβλεπε αυστηρά την λειτουργία του χώρου και τον επισκεπτόταν συστηματικά με μέλη της Επιτροπής Αξιοποίησης Ντράφι και παράλληλα συνεπικουρείτο στο έργο της από Επιτροπής συμβουλευτικού χαρακτήρα που είχε συστήσει ο Συνεταιρισμός από Ντραφιώτες μέλη του, με σκοπό να εισηγούνται στην Διοίκηση για θέματα που έχουν σχέση με την διαχείριση των αθλοπαιδιών, για την καλή και ομαλή λειτουργία του ευρύτερου χώρου, την τήρηση του Κανονισμού κλπ.

Την περίοδο της πανδημίας των δύο ετών και λόγω των απαγορευτικών  μέτρων της καραντίνας που ήτανε εκ των πραγμάτων δύσκολη η επίβλεψη του κέντρου,  παρατηρήθηκε μια δυσλειτουργία στον χώρο των αθλοπαιδιών με την έννοια ότι υπήρξε χαλάρωση στο σύστημα που επικρατούσε μέχρι τότε και πλέον κάνανε χρήση των αθλοπαιδιών και άτομα τα οποία όχι μόνο δεν ήτανε μέλη μας αλλά δεν ήτανε ούτε καν Ντραφιώτες, αλλά κάτοικοι που ερχόντουσαν από τις γύρω περιοχές Πεντέλη, Ραφήνα, Παλλήνη κλπ και χρησιμοποιούσαν ανεξέλεγκτα και με τις ώρες τις αθλοπαιδιές με αποτέλεσμα να εμποδίζονται τα μέλη μας που δικαιωματικά μπορούν να κάνουν χρήση του χώρου, τα οποία γι’ αυτό το λόγο διαμαρτυρόντουσαν δικαιολογημένα.

Έπειτα απ’ αυτά η Διοίκηση αποφάσισε να εντείνει την επίβλεψη του χώρου και να συστήσει νέα Επιτροπή Αθλοπαιδιών για να συνδράμει με τις εισηγήσεις της στην καλύτερη διαχείριση των αθλοπαιδιών και του ευρύτερου χώρου.

Σύντομα επίσης πρόκειται να αναπροσαρμοσθεί ο Κανονισμός λειτουργίας για να ανταποκριθεί τις νέες ανάγκες λειτουργίας του χώρου και στις απαιτήσεις των μελών μας ενώ η Διοίκηση μετά και από εισήγηση της νέας Επιτροπής Αθλοπαιδιών επεξεργάζεται και θα ανακοινώσει σχέδιο επικοινωνίας των μελών με τον Συνεταιρισμό, για να μπορούν τα μέλη μας να χρησιμοποιούν απρόσκοπτα και ανενόχλητα, με προκαθορισμένο ραντεβού, τα γήπεδα τένις και μπάσκετ όπως γινότανε στο παρελθόν.

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις