Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

15/06/2021 - Καθαρισμός στην πλατεία Γοβγίνα

 

Καθαρισμός στην πλατεία Γοβγίνα

Για λόγους πυρασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος γίνεται κάθε χρόνο την θερινή περίοδο εντατικός καθαρισμός του πολεοδομικού κέντρου, ενώ μετά τις φωτιές στο Μάτι που οι Ντραφιώτες ανησυχούν για πυρκαγιές, ο Συνεταιρισμός επέκτεινε τις εργασίες καθαρισμού και σε άλλους χώρους της ιδιοκτησίας του, σε μικρά τριγωνάκια,  πλατειάκια κλπ αρχί-ζοντας από την πλατεία Γοβγίνα.

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός και ο ευπρεπισμός της πλατείας που περικλείεται από τις οδούς Αχαιών, Γοβγίνα, Πιπίνου και Φιλικής Εταιρείας.

Πριν τον καθαρισμό έπρεπε να απο-μακρυνθούν και φέτος, όπως ακριβώς είχε γίνει και πέρσι, μεγάλες ποσότητες βλαστικών προϊόντων και ξερών κλαδιών και χόρτων  που ήταν τοποθετημένα στην πλατεία, από την πλευρά της οδού Γοβγίνα, τα οποία προφανώς είχαν αφήσει άγνωστοι μετά από καθαρισμό των κήπων και των οικοπέδων τους. Προηγήθηκε η περι-συλλογή των βλαστικών με  Bobcat και η μεταφορά τους σε χωματερή με φορτηγό και κατόπιν ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού της πλατείας με τα ίδια μηχανήματα.

Με τα τον καθαρισμό της πλατείας και την μεταφορά των προϊόντων καθαρισμού σε χωματερή εκτός Ντραφίου, τοποθετήθηκαν ενημερωτικές ταμπέλες ότι απαγορεύεται η ρίψη προϊόντων κήπου και ξερών χόρτων στον χώρο, ο οποίος είναι ιδιωτικός, ώστε να αποτρέπονται προφανώς τρίτοι άγνωστοι να εναποθέτουν βλαστικά υπολείμματα καθαρισμού γιατί υπάρχει κίνδυνος να προκληθούν μικροεστίες πυρκαγιών.

Σύντομα θα ακολουθήσει καθαρισμός και άλλων χώρων στο Ντράφι ιδιοκτησίας του Συνεταιρισμού για λόγους ευπρεπισμού και κυρίως για να ενισχυθεί η πυροπροστασία της περιοχής.

 

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις