Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

12/06/2021 - Ανησυχία Ντραφιωτών για πυρκαγιές - Επιστολή συνεταίρου με παράπονα στο Δήμο για καθαριότητα & πυρασφάλεια

 

Ανησυχία Ντραφιωτών για πυρκαγιές
Επιστολή συνεταίρου με παράπονα στο Δήμο για καθαριότητα & πυρασφάλεια

Οι Ντραφιώτες συνεταίροι μας ανησυχούν έντονα το καλοκαίρι για τις πυρκαγιές. Το Ντράφι έχει πλούσια βλάστηση, πολλά δέντρα και πολύ μεγάλα πάρκα πνιγμένα στα πεύκα και συγχρόνως η περιοχή μαστίζεται από δυνατούς ανέμους.

Είναι συνεπώς εξ ορισμού μια περιοχή υψηλού κινδύνου για πυρκαγιές.

Μόνιμο παράπονο των κατοίκων στην Δημοτική Αρχή είναι η ελλιπής αποψίλωση και ο καθαρισμός πεζοδρομίων, κοινόχρηστων χώρων και πάρκων από ξερά κλαδιά, φυτά και χόρτα και η αποκομιδή βλαστικών υπολειμμάτων και προϊόντων κήπου.

Οι συνεταίροι μας υποφέρουν και βιώνουν δύσκολες καταστάσεις αγωνίας όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία το καλοκαίρι και φυσάει δυνατός άνεμος.

Ο Συνεταιρισμός γίνεται συνεχώς αποδέκτης της ανησυχίας και των παραπόνων των Ντραφιωτών οι οποίοι διαμαρτύρονται γιατί ο Δήμος δεν ενδιαφέρεται στο βαθμό που θα έπρεπε για τα σοβαρά θέματα καθαριότητας και πυρασφάλειας και κυρίως για την αποκομιδή των βλαστικών της περιοχής την θερινή περίοδο με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αυξημένοι κίνδυνοι πυρκαγιών.

Για το θέμα δημοσιεύουμε την επιστολή της συνεταίρου μας κυρίας Γαρυφαλλιάς Μπουκουβάλα προς τον Δήμο, που κοινοποίησε και στον Συνεταιρισμό.

Η κυρία Μπουκουβάλα εκτός από την ανησυχία της για τα ξερά κλαδιά και χόρτα που έχουν γεμίσει πεζοδρόμια, κοινόχρηστους χώρους και πάρκα  αναφέρει ότι στο τρίγωνο που περικλείεται από τους οδούς Ιώνων Θερμοπυλών και Θεσπιέων που είναι το σπίτι της, υπάρχουν 5-6 πανύψηλοι ευκάλυπτοι τα κλαδιά των οποίων έχουν ξεπεράσει στο ύψος τις κολώνες της ΔΕΗ και τα φυλλώματά τους περνούν ανάμεσα από τα καλώδια και ζητά από τον Δήμο να μεριμνήσει για το κόψιμο των ευκαλύπτων.

Ο Συνεταιρισμός πολύ σύντομα θα παρέμβει στην Δημοτική Αρχή για τοπικά προβλήματα και αιτήματα Ντραφιωτών όπως της κυρίας Μπουκουβάλα, προκειμένου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την ικανοποίησή τους.

Η συνεταίρος μας στην επιστολή της περιγράφει χαρακτηριστικά και με τον καλύτερο τρόπο την κατάσταση που επικρατεί στο Ντράφι και στους Ντραφιώτες οι οποίοι μετά τις καταστροφική φωτιά στο Μάτι που χάθηκαν σε λίγες ώρες 100 ανθρώπινες ζωές,  ζουν μόνιμα με τον φόβο των πυρκαγιών τους θερινούς μήνες.

Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή.

 




Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις