Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

05/06/2021 - Ανεύθυνες συμπεριφορές στο Ντράφι - Εναπόθεση βλαστικών στην Πλατεία Γοβγίνα

 

Ανεύθυνες συμπεριφορές στο Ντράφι
Εναπόθεση βλαστικών στην Πλατεία Γοβγίνα

Μετά την ολοκλήρωση της αποψίλωσης και συντήρησης του πολεοδομικού κέντρου, το συνεργείο καθαρισμού πήγε στην Πλατεία μεταξύ οδών Αχαιών-Γοβγίνα-Πιπίνου-Φιλικής Εταιρείας για να δει τον χώρο και να κάνει εκτίμηση για τις εργασίες που θα χρειασθούν γιατί ο Συνεταιρισμός του έχει αναθέσει και τον καθαρισμό της Πλατείας Γοβγίνα.

Εκεί διαπιστώθηκε ότι άγνωστοι έχουν εναποθέσει ξερά κλαδιά, χόρτα και άλλα βλαστικά υπολείμματα τα οποία προφανώς προέρχονται από καθαρισμό κάποιου η κάποιων οικοπέδων.

Ο Συνεταιρισμός φυσικά θα φροντίσει για την αποκομιδή τους.

Ωστόσο πρέπει να τονίσουμε και πάλι αν και έχουμε αναφερθεί πολλές φορές σε ζητήματα συλλογικής και ατομικής ευθύνης όσον αφορά την καθαριότητα της περιοχής μας, ότι τέτοια αρνητικά φαινόμενα εναπόθεσης ξερών χόρτων, απορριμμάτων, μπαζών κλπ σε πάρκα, χώρους πρασίνου, αλσύλλια ακόμη και σε οικόπεδα, δεν προσβάλλουν  μόνο τον πολιτισμό μας, αλλά λειτουργούν καταστροφικά εναντίον της προστασίας του περιβάλλοντος.

Κυρίως όμως οι ανεύθυνες αυτές συμπεριφορές εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους πυρκαγιών την θερινή περίοδο σε μια περιοχή υψηλού κινδύνου όπως το Ντράφι το οποίο είναι πευκόφυτο και πλήττεται από ισχυρούς ανέμους.

Όπως έχουμε επανειλημμένα επισημάνει στα μέλη μας τα βλαστικά υπολείμματα δεν επιτρέπεται να τα εναποθέτουν ούτε έξω από τα σπίτια τους ούτε σε άλλους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, ούτε δίπλα από κάδους απορριμμάτων, αλλά έχουν υποχρέωση να μεριμνούν για την απομάκρυνσή τους είτε με προηγούμενη συνεννόηση με τις υπηρεσίες του Δήμου είτε με δικά τους μεταφορικά μέσα.

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις