Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

05/06/2021 - Καθαριότητα και Συντήρηση Πολεοδομικού κέντρου

 

Καθαριότητα και Συντήρηση Πολεοδομικού κέντρου

Στον πάγιο προγραμματισμό του Διοικητικού έργου για το Ντράφι, εντάσσεται κατά προτεραιότητα ο ετήσιος καθαρισμός του Πολεοδομικού κέντρου ο οποίος γίνεται πάντα την θερινή περίοδο στα πλαίσια προστασίας του περιβάλλοντος και πυροπροστασίας του ευρύτερου χώρου και της περιοχής.

Με την έναρξη της θερινής περιόδου ο Συνεταιρισμός προχώρησε από τα μέσα Μαΐου σε εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού και αποψίλωσης στο κέντρο, στους χώρους γύρω από τα γήπεδα τένις - μπάσκετ και από το βαγόνι καθώς και στην παιδική χαρά. Έγινε αποψίλωση και κόψιμο ξερών κλαδιών & χόρτων με  χορτοκοπτικό και αλυσοπρίονο από συνεργείο τριών ατόμων που διήρκεσε δύο ημέρες γιατί καθαρίστηκε μεγάλη έκταση.

Καθαρίστηκε μεγάλο τμήμα του κέντρου από την πλευρά της Λεωφόρου Αιολέων, μεταξύ του γηπέδου τένις και του χωματόδρομου που φτάνει μέχρι το βαγόνι. Έγινε καθαρισμός στο εσωτερικό της παιδικής χαράς και στο συρματόπλεγμα στην εξωτερική πλευρά, ενώ αποψιλώθηκε με χορτοκοπτικό και αλυσοπρίονο ο διάδρομος δίπλα στο γήπεδο μπάσκετ, που φτάνει στον πίσω ασφαλτοστρωμένο χώρο για να εξυπηρετείται καλύτερα η χρήση της παιδικής χαράς.

Επίσης έγινε εκτεταμένος καθαρισμός στο χώρο γύρω από το βαγόνι και στο πεζοδρόμιο σε όλο το μήκος της Λεωφόρου Αιολέων.

Η  περισυλλογή και μεταφορά βλαστικών υπολειμμάτων, κλαδιών, ξερών κλπ τα οποία ήτανε πολλά, γινόταν επιμελώς κατά την διάρκεια των εργασιών με φορτηγό το οποίο με αλλεπάλληλα δρομολόγια μετέ-φερε τα βλαστικά προϊόντα σε χωματερή εκτός Ντραφιού για λόγους πυρασφάλειας και τήρησης του Κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου .

Το πολεοδομικό κέντρο μετά την ετήσια συντήρηση και τον μεγάλο καθαρισμό είναι σε καλή κατάσταση για να μπορούν οι Ντραφιώτες που χρησιμοποιούν τον χώρο για  άθληση, αναψυχή και άλλες δράσεις να αισθάνονται άνεση και ασφάλεια. Η διατήρηση του χώρου σε καλή κατάσταση πέρα από την ευχαρίστηση που προσφέρει σε αυτούς που τον χρησιμοποιούν, τον προστατεύει και από ενέργειες βανδαλισμών και καταστροφών αγνώστων που ενθαρρύνονται σε κακόβουλες και παραβατικές πράξεις όταν βλέπουν ότι ο χώρος παραμένει απεριποίητος και παραμελημένος.

Σύντομα ο Συνεταιρισμός θα προχωρήσει σε καθαρισμό και ευπρεπισμό και άλλων χώρων της ιδιοκτησίας του για την ανάπτυξη και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και κυρίως για λόγους πυρασφάλειας.

 

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις