Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

14/05/2021 - ΜΑΥΡΟΛΙΜΝΗ - Παράταση προθεσμίας Αντιρρήσεων στον Δασικό Χάρτη

 

ΜΑΥΡΟΛΙΜΝΗ
Παράταση προθεσμίας Αντιρρήσεων στον Δασικό Χάρτη

Η  ανάρτηση των δασικών χαρτών Νομού Κορινθίας η οποία έγινε στις 22-1-2021 από την Διεύθυνση Δασών Κορινθίας, είχε προθεσμία μέχρι την 20η Μαΐου 2021 προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, να υποβάλλουν ενστάσεις - αντιρρήσεις για να εξαιρεθούν από τον Δασικό Χάρτη τα μη δασικά τμήματα της ιδιοκτησίας τους.

Επειδή μετά την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών πανελλαδικά εμφανίστηκαν διάφορα διαδικαστικά και ουσιαστικά ζητήματα που δημιούργησαν προβλήματα στους ενδιαφερόμενους, το Υπουργείο Περιβάλλοντος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία παρατείνεται η προθεσμία κατάθεσης αντιρρήσεων για έξι μήνες, μέχρι τις 20 Νοεμβρίου 2021, προκειμένου να εξετάσει τα ζητήματα που έχουν προκύψει και να αποφευχθεί η ταλαιπωρία του κοινού.

Η  απόφαση παράτασης αναμένεται να ψηφιστεί άμεσα από την Βουλή.

Ο Συνεταιρισμός έχει ξεκινήσει να προετοιμάζεται για την υποβολή αντιρρήσεων κατά του Δασικού Χάρτη αμέσως μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών του Νομού Κορινθίας τον περασμένο Γενάρη.

Η Διοίκηση είχε αναθέσει στον δασολόγο κ. Κονδύλη να συντάξει σχετικό υπόμνημα για να καταθέσουμε  αντιρρήσεις ζητώντας να αποχαρακτηρισθούν τα αγροτικά τμήματα του κτήματος της Μαυρολίμνης τα οποία σύμφωνα με παλαιά μελέτη του δασολόγου κ Σταματόπουλου ανέρχονται σε 500 περίπου στρέμματα.

Όπως μας πληροφόρησε ο κ Κονδύλης οι Αντιρρήσεις είναι σχεδόν έτοιμες και πολύ σύντομα θα τεθούν ενώπιον της Διοίκησης προς έγκριση.  

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του Υπουργείο Περιβάλλοντος.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ

Οριζόντια παράταση έξι μηνών στη διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 5, 2021

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, είχαν σήμερα ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, o Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης και οι Υφυπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς και Γιώργος Αμυράς, προκειμένου να εξετάσουν ζητήματα που έχουν προκύψει από την ανάρτηση των δασικών χαρτών.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν άμεσα για την επίλυση των προβλημάτων που κληρονομήθηκαν από τον νόμο 4389/2016 της προηγούμενης κυβέρνησης, οι διατάξεις του οποίου έχουν καταπέσει με αποφάσεις του ΣτΕ, τόσο σε ό,τι αφορά τις οικιστικές πυκνώσεις όσο και τις εκχερσωμένες εκτάσεις.

Για τον λόγο αυτόν η κυβέρνηση ψήφισε τον Μάιο του 2020 τον νόμο 4685/2020, ενώ το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα καταθέσει άμεσα νομοθετική ρύθμιση και θα προχωρήσει σε οριζόντιες παρεμβάσεις για την επίλυση των σφαλμάτων που έχουν προκύψει στο είδος χαρακτηρισμού της γης.

Μεταξύ αυτών, είναι η οριζόντια παράταση έξι μηνών για την υποβολή αντιρρήσεων από τους πολίτες επί του περιεχομένου των δασικών χαρτών και η μείωση του τέλους άσκησης αντιρρήσεων κατά 50%.

Η παράταση δίνεται λαμβάνοντας υπόψη αφενός τις ειδικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας και αφετέρου την ανάγκη να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος για εσωτερικές και οριζόντιες διορθώσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες του θεματικού περιεχομένου των δασικών χαρτών, χωρίς ταλαιπωρία και κόστος για τους πολίτες.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις