Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

23/04/2021 - Προγραμματισμός εργασιών καθαριότητας στο Ντράφι ενόψει θερινής περιόδου

 

Προγραμματισμός εργασιών καθαριότητας στο Ντράφι ενόψει θερινής περιόδου

Στα πλαίσια των δράσεων της Διοίκησης για την συντήρηση, τον ευπρεπισμό και την πυροπροστασία του Πολεοδομικού Κέντρου έχουν αρχίσει οι προετοιμασίες ώστε με την έναρξη της θερινής περιόδου και μετά την άρση της καραντίνας να ξεκινήσουν αμέσως οι εργασίες των συνεργείων για την καθαριότητα του ευρύτερου χώρου των αθλοπαιδιών.

Ο συστηματικός καθαρισμός του Πολεοδομικού κέντρου εντάσσεται στον πάγιο προγραμματισμό έργων της Διοίκησης σε ετήσια βάση στα πλαίσια της προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και της πυρασφάλειας της περιοχής η οποία  είναι ευάλωτη σε πυρκαγιές λόγω της πυκνοβλάστησης και των δυνατών ανέμων. Εξάλλου με τον ευπρεπισμό και την καθαριότητα του χώρου εκτός από την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την αποτροπή  κινδύνων πυρκαγιών διασφαλίζεται και η δημόσια ασφάλεια.

Μάλιστα μετά την έντονη ανησυχία που εκδήλωσαν οι κάτοικοι μέλη μας για την πυρασφάλεια της περιοχής μετά τις φωτιές στο Μάτι, η Διοίκηση άρχισε από πέρυσι να εντάσσει στο ετήσιο πρόγραμμά της και τον περιοδικό καθαρισμό και άλλων χώρων που ανήκουν στην ιδιοκτησία του Συνεταιρισμού, πλατείες, τριγωνάκια κλπ τα οποία έχουν πυκνή βλάστηση και πανύψηλα χόρτα και υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθούν εστίες πυρκαγιών λόγω και του δυνατού αέρα που μαστίζει την περιοχή.

Εκτός αυτού οι χώροι αυτοί επιβάλλεται να καθαρίζονται και να συντηρούνται γιατί αποτελούν μικροπνεύμονες πρασίνου στην περιοχή και τους θερινούς μήνες θα μπορούν χρησιμοποιηθούν από τους κατοίκους για άσκηση ξεκούραση και αναψυχή. Έτσι μετά την ολοκλήρωση των εργασιών καθαριότητας στο Πολεοδομικό κέντρο, θα ακολουθήσουν εργασίες καθαρισμού στην πλατεία Γοβγίνα που περικλείεται από τις οδούς Αχαιών, Γοβγίνα , Πιπίνου και Φιλικής Εταιρείας καθώς και σε άλλες πλατείες και τριγωνάκια κλπ.

 

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις