Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

18/04/2021 - Συνδρομή Συνεταιρισμού σε μέλη για τα έργα Απορροής Ομβρίων

 

Συνδρομή Συνεταιρισμού σε μέλη για τα έργα Απορροής Ομβρίων

Τα έργα απορροής ομβρίων στο Ντράφι που αποφασίστηκαν σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο από τον Δήμο Ραφήνας Πικερμίου, αφορούν τα οικοδομικά τετράγωνα με αριθμούς 65-70-75-78-91-98-103-108-118-140, στα οποία βρίσκονται κατοικίες και οικόπεδα.

Το θέμα ακούστηκε με ενδιαφέρον από τους Ντραφιώτες συνεταίρους μας  γιατί η διευθέτηση των ομβρίων εξυπηρετεί τα επικλινή οικόπεδα, ωστόσο τους απασχολεί η εκτέλεση των έργων μην τυχόν υπάρξουν προβλήματα στις ιδιοκτησίες από εκσκαφές και χωματουργικές εργασίες και κυρίως από την θέση που θα τοποθετηθούν οι αγωγοί μεταφοράς ομβρίων. Επίσης δεν θα ήθελαν να δημιουργηθούν προβλήματα με όμορα οικόπεδα ή κατοικίες και με τους γείτονές τους.

Ο Συνεταιρισμός διαβεβαίωσε τα μέλη ότι η παλιά μελέτη του Συνεταιρισμού που επικαιροποίησε ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου στο Δημοτικό Συμβούλιο με την  οποία θα εκτελεσθούν τα έργα, έχει προνοήσει για την προστασία της ιδιοκτησίας των Ντραφιωτών κατά την εκτέλεση των έργων, ορίζοντας μεταξύ των άλλων ότι οι αγωγοί θα περνούν στα όρια των οικοπέδων για να αποφευχθούν τεχνικά προβλήματα στα κτίσματα και για να μην διαταραχθούν οι σχέσεις όμορων ιδιοκτητών.

Εξάλλου ο Κανονισμός του Συνεταιρισμού ο οποίος έχει δεσμευτική ισχύ γιατί έχει ενσωματωθεί στα συμβόλαια των μελών με τον Συνεταιρισμό, ρυθμίζει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μεταξύ ιδιοκτητών οικοπέδων και κατοικιών και καθορίζει όρους και περιορισμούς για το αμοιβαίο συμφέρον όλων στην εσωτερική ζωή του οικισμού και στην συμβίωση των οικιστών. Έτσι έχουν προβλεφθεί και ισχύουν κανόνες που καθορίζουν την συμπεριφορά μεταξύ ιδιοκτητών αλλά και απέναντι στις Δημοτικές και άλλες Αρχές, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κλπ όσον αφορά τα έργα για την αντιμετώπιση των πολεοδομικών αναγκών του οικισμού καθώς και άλλα έργα για την συντήρηση και βελτίωση των εγκαταστάσεων αυτού.

Συνεπώς δεν πρέπει να υπάρχει κανένας προβληματισμός ή ανησυχία στα μέλη γιατί η μελέτη περιέχει όρους που εξασφαλίζουν την σωστή εκτέλεση των έργων απορροής ομβρίων και ο Κανονισμός του Συνεταιρισμού με τους όρους του διασφαλίζει τα δικαιώματα, τις υποχρεώσεις και τις σχέσεις των ιδιοκτητών μεταξύ τους κατά την εκτέλεση των έργων.

Ο Συνεταιρισμός διαβεβαίωσε τα μέλη ότι θα παρακολουθεί την εξέλιξη του θέματος  όσον αφορά την διαχείριση και ομαλή λειτουργία των έργων και θα είναι στη διάθεση των συνεταίρων του, κατοίκων και οικοπεδούχων, σε περίπτωση που χρειασθούν για οποιοδήποτε λόγο την συνδρομή του. Σημασία έχει να υλοποιήσει ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου τα σημαντικά αυτά έργα απορροής ομβρίων γιατί θα αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει τα όμβρια ύδατα σε οικόπεδα με μεγάλες κλίσεις.

 

 

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις