Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

08/04/2021 - Προσωρινή στασιμότητα στα τοπικά θέματα Μαυρολίμης λόγω Covid

 

Προσωρινή στασιμότητα στα τοπικά θέματα Μαυρολίμης λόγω Covid

Παρά την πανδημία, τα μεγάλα θέματα της Μαυρολίμνης (Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Λουτρακίου και Δασικοί Χάρτες) εξελίσσονται ραγδαία. Αντιθέτως στα τοπικά θέματα του κτήματος παρατηρείται προσωρινή στασιμότητα γιατί η καραντίνα λόγω COVID-19 έχει επηρεάσει την εξέλιξή τους.

Έτσι το δασικό οδικό δίκτυο της Μαυρολίμνης, αν και έχει βελτιωθεί στο μεγαλύτερο μέρος του, δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί γιατί τα συνεργεία του Δήμου Λουτρακίου δεν μπόρεσαν να δουλέψουν λόγω των απαγορευτικών μέτρων. Για τους ίδιους λόγους έχουν σταματήσει και οι εργασίες αποκατάστασης του κεντρικού άξονα Αλεπωχωρίου-Σχοίνου που αποτελεί την μοναδική οδική αρτηρία της ευρύτερης περιοχής.

Η υλοτομία του κτήματος επηρεάστηκε επίσης από την καραντίνα. Ο ένας από τους δύο υλοτόμους του κτήματος (κ Γκίκας) διέκοψε τελείως τις εργασίες στα δικά του δασοτεμάχια, ενώ ο κ Μωραϊτης συνεχίζει μεν τις εργασίες υλοτομίας, αλλά με πολύ βραδείς ρυθμούς. Στάσιμο έχει παραμείνει επίσης και το θέμα του πυροφυλακείου. Μολονότι  ο δασολόγος μας κ Κονδύλης έχει ολοκληρώσει την τεχνική μελέτη και την έχει υποβάλλει στο Δασαρχείο, αναμένουμε ακόμη την απαιτούμενη έγκριση.

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας δεν κατέστη δυνατή η καθιερωμένη επίσκεψη της Διοίκησης στην Μαυρολίμνη για λόγους επίβλεψης του κτήματος. Επίσης δεν μπόρεσαν να πραγματοποιηθούν και οι καθιερωμένες συναντήσεις της Διοίκησης με την Δημοτική Αρχή, την Πυροσβεστική Κορίνθου και Περαχώρας, την Τοπική Κοινότητα Πισσίων και άλλους αρμόδιους θεσμικούς τοπικούς φορείς με τους οποίους η Διοίκηση διατηρεί σταθερούς δεσμούς επικοινωνίας και αρμονικής συνεργασίας επί σειρά ετών στα πλαίσια ικανοποίησης των αναγκών του κτήματος και προώθησης διαφόρων θεμάτων τοπικής εμβέλειας.

Παρά τα απαγορευτικά μέτρα η Διοίκηση βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους φύλακες και υπάρχει συστηματική τηλεφωνική επικοινωνία για την κατάσταση του κτήματος. Επικοινωνία επίσης υπάρχει και με όλες τις συναρμόδιες τοπικές αρχές. Φέτος το καλοκαίρι που ευελπιστούμε ότι θα αρθούν τα απαγορευτικά μέτρα και θα επιστρέψουμε σε κανονικές συνθήκες ζωής θα πραγματοποιηθούν όλες οι τοπικές επαφές οι οποίες ματαιώθηκαν λόγω της πανδημίας.

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις