Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

31/03/2021 - Μαυρολίμνη - Αντιρρήσεις κατά των δασικών χαρτών

 

Μαυρολίμνη-Αντιρρήσεις κατά των δασικών χαρτών.

Μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών του Νομού Κορινθίας στις 22-1-2021 η Διοίκηση σε συνεχή συνεργασία εδώ και δύο μήνες με τον δασολόγο κ. Κονδύλη έχει ξεκινήσει την προετοιμασία για την υποβολή αντιρρήσεων κατά του Δασικού Χάρτη προκειμένου να εξαιρεθούν τα μη δασικά τμήματα της έκτασης.

Σύμφωνα με μελέτη που είχε γίνει το 2005 από τον δασολόγο κ Σταματόπουλο η οποία στηρίζεται σε αεροφωτογραφίες του 1965, έκταση περίπου 500 στρεμμάτων του κτήματος της Μαυρολίμνης, δεν έχει δασικό αλλά αγροτικό χαρακτήρα.

Κατόπιν αυτού ο Συνεταιρισμός έχει δικαίωμα μέχρι την 20η Μαΐου 2021 να καταθέσει αντιρρήσεις και να ζητήσει να αποχαρακτηρισθούν τα αγροτικά τμήματα της έκτασης.

Εάν οι αντιρρήσεις γίνουν αποδεκτές, τότε η αγροτική έκταση που θα εξαιρεθεί από τον Δασικό Χάρτη δεν θα συνυπολογισθεί στο 50% της συνολικής δασικής έκτασης που θα παραχωρηθεί στο Ελληνικό Δημόσιο για λόγους περιβαλλοντικού ισοζυγίου, όπως ορίζει ο Ν 4280/2014 που διέπει την Μαυρολίμνη και με αυτό τον τρόπο η έκταση που τελικά θα πολεοδομηθεί θα είναι αυξημένη κατά 500 στρέμματα.

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις