Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

31/01/2021 - Συνεχίζονται οι εξελίξεις στην Μαυρολίμνη

 

Συνεχίζονται οι εξελίξεις στην Μαυρολίμνη
Ανάρτηση Δασικού Χάρτη Κορινθίας

Οι ευνοϊκές εξελίξεις της Μαυρολίμνης την τελευταία περίοδο έρχονται η μία μετά την άλλη. Μετά το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Λουτρακίου που οδεύει ολοταχώς στην οριστική του έγκριση, ξεκίνησε η ανάρτηση των δασικών χαρτών πανελλαδικά με την οποία θα εκκαθαρίσει το τοπίο όσον αφορά τις εκτάσεις που δεν είναι δασικές. Στον Νομό Κορινθίας που υπάγεται η Μαυρολίμνη η ανάρτηση θα αρχίσει στις 5 Φεβρουαρίου και θα λήξει στις 20 Μαΐου 2021.

Με την ανάρτηση των δασικών χαρτών οι ιδιοκτήτες εκτάσεων που δεν έχουν δασικό χαρακτήρα μπορούν να διεκδικήσουν την απαλοιφή των εκτάσεων αυτών από τον δασικό χάρτη, τηρώντας την νόμιμη διαδικασία.

Στην Μαυρολίμνη, σύμφωνα με μελέτη που έχει γίνει παλιά από δασολόγο, στα 4.400 περίπου στρέμματα της συνολικής έκτασης της Μαυρολίμνης, υπάρχει έκταση  500 και πλέον στρεμμάτων που δεν είναι δασική αλλά αγροτική και μπορούμε να υποβάλλουμε αντιρρήσεις και να την εξαιρέσουμε από τον δασικό χάρτη.

Ο νόμος που διέπει την Μαυρολίμνη ορίζει ότι οι δασικές εκτάσεις περιορίζονται κατά 50% για λόγους περιβαλλοντικού ισοζυγίου προκειμένου κατ’ εξαίρεση να πολεο-δομηθούν, και το 50% αποδίδεται στο ελληνικό δημόσιο. Επομένως το κομμάτι της Μαυρολίμνης των 500 στρεμμάτων το οποίο δεν είναι δασικό, δεν εμπίπτει στον νόμο και δεν θα συμπεριληφθεί στο παραχωρούμενο στο δημόσιο τμήμα, αλλά θα προσμετρηθεί στο πολεοδομούμενο τμήμα της έκτασης.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η έκταση που τελικά θα πολεοδομηθεί θα προσαυξηθεί κατά 500 στρέμματα.

Η Διοίκηση παρακολουθεί με ενδιαφέρον το θέμα και βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον δασολόγο κ. Κονδύλη προκειμένου να προετοιμασθούν οι αντιρρήσεις και ο σχετικός φάκελος και να τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία .

Η ανάρτηση των δασικών χαρτών είναι σημαντικό κεφάλαιο στην κοινωνία και στην εθνική οικονομία γιατί είναι ένα βήμα ακόμα για την τακτοποίηση των χρήσεων γης και του χωροταξικού συστήματος της χώρας με άμεσο όφελος την οικονομική ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την προσέλκυση κεφαλαίων.

Ακολουθεί αυτούσια η Απόφαση Ανάρτησης του Δασικού Χάρτη Κορινθίας.

Την απόφαση αυτή μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα μας www.opanspe.gr στο υπομενού Μαυρολίμνη του κεντρικού μενού Τρέχουσες Υποθέσεις.

Ακόμα μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα μας www.opanspe.gr στο υπομενού Θεσμικά-Νομολογία-Νομικά θέματα του κεντρικού μενού Συλλογικός Φορέας.

  • Την Απόφαση Ανάρτησης του Δασικού Χάρτη Κορινθίας
  • Την Απόφαση Ανάρτησης Αναμορφωμένων Δασικών Χαρτών
  • Τον Προγραμματισμό Αναρτήσεων των Δασικών Χαρτών και
  • Τον Πίνακα Αναρτήσεων δασικών Χαρτών

 










Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις