Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

22/01/2021 - Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την Μαυρολίμνη

 

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την Μαυρολίμνη

Παρά την υγειονομική κρίση και τα περιοριστικά μέτρα το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Λουτρακίου προχωράει και μια ακόμη απαραίτητη διαδικασία για την αξιοποίηση της Μαυρολίμνης ολοκληρώθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες μας η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) η οποία είχε αποσταλεί στον Δήμο Λουτρακίου για να τηρηθούν οι νόμιμες διατυπώσεις δημοσιότητας, έχει επιστρέψει πάλι στο  Υπουργείο Περιβάλλοντος, στη Γενική Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Πολιτικής.

Τα επόμενα βήματα στην πορεία του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου σύμφωνα με την νόμιμη διαδικασία, είναι η εισαγωγή του στο Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ) Κορινθίας προκειμένου να εγκριθεί η μελέτη και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η τελική έγκρισή του με απόφαση της Κεντρικής Διοίκησης.

Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο έχει φτάσει στο τελικό στάδιο και βρίσκεται ένα βήμα πριν την έγκρισή του, ωστόσο η Διοίκηση παραμένει επιφυλακτική μέχρι να εγκριθεί οριστικά και τυπικά επειδή την τελευταία πενταετία είχε πολλές διακυμάνσεις στην πορεία του. Μετά την εγκριτική απόφαση της πολιτείας θα μπορούμε πλέον να μιλάμε με σιγουριά για τα σχέδια της επομένης μέρας και για τις ενέργειες του Συνεταιρισμού για την αξιοποίηση του κτήματος.

 

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις