Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

15/01/2021 - Ηλεκτροφωτισμός Κέντρου

 

Ηλεκτροφωτισμός Κέντρου

Το Κέντρο αποτελεί πόλο έλξης των Ντραφιωτών και συγκεντρώνει κόσμο καθημερινά γιατί είναι ο μοναδικός ανοιχτός χώρος στην ευρύτερη περιοχή για άθληση, ξεκούραση, αναψυχή και ψυχαγωγία. Οι Ντραφιώτες αθλούνται στα γήπεδα μπάσκετ και τένις μεμονωμένα ή σε ομάδες σε συλλογική αθλητική δραστηριότητα, ενώ οικογένειες και παιδιά βρίσκονται στο χώρο της παιδικής χαράς.

Τώρα με την καραντίνα μαζεύονται στο κέντρο πολλά άτομα που καταφεύγουν εκεί για άθληση και ατομική σωματική άσκηση, γιατί είναι ένας τρόπος εκτόνωσης από τα περιοριστικά μέτρα για αντιμετώπιση της πανδημίας, τα οποία απαγορεύουν πολλές άλλες δραστηριότητες.

Την τρέχουσα περίοδο οι Ντραφιώτες μας αναφέρουν ότι τα φώτα παραμένουν ανοιχτά πολύ αργά τις βραδινές ώρες και πολλές φορές όλη τη νύχτα, που κανονικά δεν υπάρχει κόσμος στο κέντρο. Προφανώς κάποια άτομα που χρησιμοποίησαν τα γήπεδα η τον χώρο για αθλητική δραστηριότητα, σωματική άσκηση, περίπατο, κλπ παρέλειψαν κατά την αποχώρησή τους να κλείσουν τα φώτα.

Όπως είναι ευρύτερα γνωστό το κέντρο ανήκει στον Συνεταιρισμό από το έτος 1974 που η περιοχή εντάχθηκε στο σχέδιο πόλεως. Ο Συνεταιρισμός συντηρεί και περιποιείται τον χώρο και φρόντισε να υπάρχει παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο κέντρο από την εποχή που κατασκεύασε τα γήπεδα τένις και μπάσκετ για τους συνεταίρους του.

Έτσι λοιπόν ο Συνεταιρισμός από το 1994 πληρώνει τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ για την ηλεκτροδότηση του χώρου και τον φωτισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων και επιβαρύνεται και με τις δαπάνες συντήρησης και αποκατάστασης βλαβών του δικτύου ηλεκτροφωτισμού στο κέντρο.

Όταν τα φώτα στο κέντρο παραμένουν ανοιχτά μετά την αποχώρηση του κόσμου και πολλές φορές όλη τη νύχτα, προκαλείται μεγάλη και άσκοπη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος η οποία προκαλεί μεγάλη οικονομική επιβάρυνση στον Συνεταιρισμό γιατί αυξάνονται υπερβολικά οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος που πρέπει να πληρώνει  στη ΔΕΗ.

Αγαπητά μέλη
Όπως γνωρίζετε ο Συνεταιρισμός μας είναι σύμφωνα με την νομοθεσία νομικό πρόσωπο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που συντηρείται αποκλειστικά από τα μέλη του. Δεν έχουμε συνεπώς άλλα έσοδα ούτε ασκούμε εμπορική ή άλλη δραστηριότητα για να αποκομίζουμε κέρδος, αλλά οι μοναδικοί μας πόροι είναι οι συνδρομές των μελών μας με τις οποίες καλύπτουμε όλα τα λειτουργικά μας έξοδα και τις δράσεις μας.

Είναι συνεπώς άδικο οι εισφορές των μελών μας να διατίθενται για να εξοφληθούν υπέρογκοι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος χωρίς να υπάρχει λόγος, επειδή κάποια μέλη μας από αμέλεια η αδιαφορία αφήνουν ανοιχτά τα φώτα του κέντρου τις βραδινές ώρες.

Ενόψει αυτών θερμή παράκληση τους συνεταίρους μας να φροντίζουν όταν φεύγουν από το κέντρο και δεν υπάρχουν άλλα άτομα εκεί, να κλείνουν τα φώτα για να μην προκαλείται οικονομική σπατάλη από άσκοπη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

 

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις