Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

14/01/2021 - Λειτουργία Παιδικής Χαράς

 

Λειτουργία Παιδικής Χαράς
Προσοχή στα ακατάλληλα όργανα  

Η ανάπλαση της παιδικής χαράς έχει σταματήσει λόγω των απαγορευτικών μέτρων που ισχύουν στο δεύτερο κύμα πανδημίας. Η Διοίκηση έχει ήδη αναθέσει την ανάπλαση της παιδικής χαράς και τον συνολικό σχεδιασμό του ευρύτερου χώρου σε κατασκευαστική πιστοποιημένων παιδικών χαρών, ωστόσο το έργο δεν μπορεί να προχωρήσει εφόσον διαρκεί η καραντίνα.

Επειδή η τραμπάλα και ο μύλος είναι σε κατάσταση που δεν μπορούν να συντηρηθούν λόγω παλαιότητος, και συνεπώς θεωρούνται ακατάλληλα και θα αντικατασταθούν με άλλα όργανα με την ανακαίνιση της παιδικής χαράς, υπάρχουν μεγάλες απαγορευτικές πινακίδες που έχουν τοποθετηθεί επάνω στα όργανα αυτά ώστε οι γονείς και οι συνοδοί των μικρών παιδιών να μην αφήνουν τα παιδάκια να τα χρησιμοποιούν για λόγους ασφαλείας.

Μάλιστα η απομάκρυνση των οργάνων αυτών θα προηγηθεί όλων των εργασιών της παιδικής χαράς και θα γίνει άμεσα μετά την λήξη του λοκντάουν.

Επίσης απαγορευτικές πινακίδες έχουν τοποθετηθεί και στην τσουλήθρα γιατί χρειάζεται επιδιόρθωση και συντήρηση και συνεπώς θα πρέπει να αποφεύγεται και η χρησιμοποίηση και αυτού του οργάνου.

Μετά από τον καθιερωμένο έλεγχο και επίβλεψη στον χώρο που πραγματοποίησαν τα μέλη της Διοίκησης, διαπιστώθηκε ότι στα συγκεκριμένα όργανα εξακολουθεί να γίνεται χρήσει από μικρά παιδιά και παρά τις απαγορευτικές πινακίδες που υπάρχουν, οι γονείς και τα άτομα που συνοδεύουν τα παιδιά τα αφήνουν να παίζουν και να χρησιμοποιούν την τραμπάλα, τον μύλο και την τσουλήθρα.

Το γεγονός αυτό μας προκάλεσε μεγάλη ανησυχία γιατί τα συγκεκριμένα όργανα είναι παλαιά και υπάρχει κίνδυνος να χτυπήσει κάποιο παιδάκι.

Έπειτα απ’ αυτά εφιστούμε την προσοχή και παρακαλούμε θερμά τα άτομα που φροντίζουν μικρά παιδιά και τα φέρνουν στην παιδική χαρά για να παίξουν, να μην τα αφήνουν να χρησιμοποιούν τον μύλο, την τραμπάλα και την τσουλήθρα προκειμένου να αποφύγουμε ατυχήματα και δυσάρεστες καταστάσεις.

 

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις