Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

10/10/2014 - Υπογραφή πέντε Οριστικών Συμβολαίων Μαυρολίμνης

 

Υπογραφή πέντε Οριστικών Συμβολαίων Μαυρολίμνης

Είναι πραγματικά άθλος οι οριστικοί τίτλοι ιδιοκτησίας στη Μαυρολίμνη που έγιναν ετεροχρονισμένα μετά από πενήντα σχεδόν χρόνια. Το κτήμα αγοράστηκε τα έτη 1965-1966 με προσύμφωνα και ενώ ο Συνεταιρισμός είχε καταβάλει ολοσχερώς το τίμημα στους πωλητές εδώ και δεκαετίες, δεν είχαν συνταχθεί τα οριστικά συμβόλαια για να κατοχυρωθεί η ιδιοκτησία της Μαυρολίμνης. Το σοβαρό αυτό ζήτημα έπρεπε πάση θυσία να διευθετηθεί όχι μόνο για να κατοχυρωθεί ιδιοκτησιακά το κτήμα αλλά κυρίως για να πετύχουμε την νομοθετική ρύθμιση της Μαυρολίμνης.

Η Μαυρολίμνη την οποία, ως Διοίκηση, βρήκαμε σε τελματώδη κατάσταση, είχε δύο πολύ μεγάλα προβλήματα που έπρεπε να αντιμετωπισθούν προκειμένου το κτήμα να βρει τον δρόμο του και να μπορέσει κάποτε να αξιοποιηθεί. Το ένα αφορούσε το ιδιοκτησιακό σκέλος και το άλλο την άρση των δεσμεύσεων που απαγόρευαν την πολεοδομική διαχείριση της έκτασης η οποία απαιτούσε νομοθετική ρύθμιση.

Για να διεκδικήσεις αξιόπιστα, με παρεμβάσεις στην Κεντρική Διοίκηση, νομοθετική λύση για την Μαυρολίμνη θα έπρεπε να έχεις έννομο συμφέρον και να θεμελιώνεις ιδιοκτησιακά δικαιώματα στην έκταση για την οποία ζητάς ρύθμιση από την πολιτεία.

Συνεπώς επειδή από την αρχή της θητείας μας ξεκινήσαμε τις προσπάθειες για την νομοθετική ρύθμιση της Μαυρολίμνης, παράλληλα αρχίσαμε και τις ενέργειες για την σύνταξη των οριστικών συμβολαίων του κτήματος.

Η σύνταξη οριστικών συμβολαίων ήτανε για την Διοίκηση μια δύσκολη διαδρομή με απερίγραπτη ταλαιπωρία.  Μετά από μία επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία σχεδόν πέντε ετών καταφέραμε να υπογράψουμε πέντε οριστικά συμβόλαια του κτήματος και να τα μεταγράψουμε στο Υποθηκοφυλακείο Κορίνθου.

Το πρώτο συμβόλαιο υπεγράφη στις 7 Αυγούστου 2013 (7-8-2013) σε παραλήρημα ενθουσιασμού και συγκίνησης ενώ το δεύτερο υπεγράφη τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους στις 12-12-2013 και ακολούθως το 2014 υπογράψαμε τρία οριστικά συμβόλαια εντός του Ιουνίου, στις 18-6-2014 υπογράψαμε το τρίτο συμβόλαιο και στις 24-6-2014 υπογράψαμε το τέταρτο και το πέμπτο συμβόλαιο μαζί.

Τα πέντε οριστικά συμβόλαια έχουν μεταγραφεί στο Υποθηκοφυλακείο και ο αγώνας συνεχίζεται εντονότερος για την υπογραφή των υπολοίπων συμβολαίων.

Βιώνουμε ιστορικές στιγμές στην Μαυρολίμνη που μας κάνουν όλους, Διοίκηση και συνεταίρους, να αισθανόμαστε περήφανοι και αισιόδοξοι.

 

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις