Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

10/11/2020 - Προσδιορίστηκε η όρκιση του πραγματογνώμονα στο Δικαστήριο για το κέντρο

 

Προσδιορίστηκε η όρκιση του πραγματογνώμονα στο Δικαστήριο για το κέντρο

Μετά την προδικαστική απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών επί της αγωγής του Δήμου κατά του Συνεταιρισμού για την κυριότητα του κέντρου, ο Δήμος είχε προσδιορίσει την όρκιση του πραγματογνώμονα που όρισε το Δικαστήριο για την 27 Απριλίου 2020, η οποία όμως ματαιώθηκε λόγω αναστολής της λειτουργίας των Δικαστηρίων. Την Παρασκευή, τελευταία μέρα πριν το γενικό λόκντάουν μάθαμε ότι προσδιορίστηκε εκ νέου από τον Δήμο η όρκιση του πραγματογνώμονα για την 15 Δεκεμβρίου 2020. Συνεπώς το δικαστήριο προχωράει και ευχή όλων είναι να μην έχουμε νέα έξαρση της πανδημίας με τυχόν παράταση των απαγορευτικών μέτρων, που θα προκαλέσουν πάλι στασιμότητα στον ανοιχτό δικαστικό αγώνα.

Οι Ντραφιώτες θέλουν να τελειώσει ο δικαστικός αγώνας μια ώρα αρχύτερα.

Από το 2008 που άρχισε η κτηματογράφηση της Ανατολικής Αττικής οι συνεταίροι μας ταλαιπωρούνται από τις ενέργειες της πρώην Κοινότητας Πικερμίου και του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, στο κτηματολόγιο και τώρα στο Δικαστήριο, για την διεκδίκηση της ιδιοκτησίας του κέντρου.

Η συμπεριφορά αυτή έχει παγώσει δώδεκα ολόκληρα χρόνια το ρυμοτομικό το οποίο είναι ανεξάρτητο από το ιδιοκτησιακό. Και ενώ η μελέτη του ρυμοτομικού ήταν από τότε έτοιμη μετά από συνεργασία της Διοίκησης με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, δεν έχει ακόμα εγκριθεί με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνουν στο κέντρο κοινωνικές υποδομές για να καλύψουν τις τρέχουσες καθημερινές ανάγκες των Ντραφιωτών.

Η Διοίκηση συναισθάνεται την πικρία των Ντραφιωτών που δεν απολαμβάνουν τον καλύτερο τρόπο ζωής που τους αξίζει, τον οποίο μάλιστα έχουν πληρώσει με δικά τους χρήματα, γιατί με τις συνδρομές τους γίνανε τα έργα υποδομής της περιοχής από τον Συνεταιρισμό. Ωστόσο δεν μπορεί ο Συνεταιρισμός να επισπεύσει τα γεγονότα ούτε να παραμερίσει εμπόδια και άλλους χρονοβόρους ανασταλτικούς παράγοντες που δεν ανάγονται στο πεδίο ευθύνης του, αλλά τρίτων.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Συνεταιρισμός ως υπεύθυνος Θεσμικός Φορέας θα αγωνισθεί  για τα δικαιώματα των συνεταίρων του στο κέντρο και στο ρυμοτομικό.

 

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις