Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

23/10/2020 - Τοπικά Οδικά Νέα Μαυρολίμνης

 

Τοπικά Οδικά Νέα Μαυρολίμνης

Κεντρική αρτηρία Αλεποχωρίου-Σχοίνου

Σε πρόσφατη επικοινωνία μας με τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Πισίων  κ. Λάμπρου πληροφορηθήκαμε ότι προχωράνε οι εργασίες για την αποκατάσταση του δρόμου Αλεποχωρίου-Σχοίνου ο οποίος αν και αποτελεί την μοναδική οδική αρτηρία της ευρύτερης περιοχής βρισκότανε σε πολύ κακή κατάσταση από μακροχρόνια έλλειψη συντήρησης. Το σημαντικό έργο είχε ξεκινήσει προ διετίας αλλά σταμάτησε γιατί χρειαζότανε νέα γεωτεχνική μελέτη για τα δύσκολα οδικά σημεία.

Τα ευχάριστα νέα είναι ότι το έργο βρίσκεται πάλι σε εξέλιξη και η νέα μελέτη θα διαρκέσει λιγότερο από ένα χρόνο.

Πρόσφατα κλιμάκιο των τοπικών υπηρεσιών, η Τεχνική Υπηρεσία Περιφέρειας Πελοποννήσου, το μελετητικό γραφείο και ο εργολάβος του έργου συναντήθηκαν στα δύσκολα εδαφικά σημεία του δικτύου και συμφώνησαν στις υποδείξεις των τοπικών παραγόντων που θα περιληφθούν  στην οριστική μελέτη, ενώ εντός δύο μηνών ειδικός γεωλόγος θα προβεί σε γεωτρήσεις στη περιοχή για να ελεγχθούν τα σημεία που χρήζουν ιδιαίτερη αντιμετώπιση.

 

Δασικό Οδικό Δίκτυο Μαυρολίμνης

Το έργο για το κεντρικό οδικό δίκτυο προχωράει σε αντίθεση με το οδικό δασικό δίκτυο της Μαυρολίμνης, το οποίο δεν έχει αποκατασταθεί σε ένα τμήμα του.

Βασικά η αποκατάσταση των ζημιών του επρόκειτο να γίνει με την συμμετοχή και τα συνεργεία του Δήμου Λουτρακίου, ωστόσο λόγω των γενικότερων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος από την πανδημία που έχει επηρεάσει την εξέλιξη όλων των προγραμματισμένων έργων, το έργο θα καθυστερήσει ακόμη.

 

Επαρχιακός δρόμος πάνω από το λιμάνι Μαυρολίμνης

Πρόβλημα επίσης είχε δημιουργηθεί στον Επαρχιακό δρόμο, στο τμήμα πάνω από το λιμάνι Μαυρολίμνης, από βάτα που είχαν φυτρώσει και περιόριζαν την διέλευση των οχημάτων και τελευταία μάλιστα είχαν προκαλέσει και μικροατυχήματα.

Πρόσφατα έγινε καθαρισμός στο κομμάτι αυτό του Επαρχιακού δρόμου μετά από ενέργειες του πρόεδρου του Ναυτικού Ομίλου Μαυρολίμνης κ. Σούτσου, το κόστος δε του καθαρισμού επιβαρύνθηκε εξ ολοκλήρου ο Ναυτικός  Όμιλος.

Οι εργασίες καθαρισμού έγιναν μετά από ενέργειες του πρόεδρου του  Ναυτικού Ομίλου κ. Σούτσου σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Κοινότητας Πισίων κ. Λάμπρου οι οποίοι μεσολάβησαν στην Δασική Υπηρεσία και στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λουτρακίου προκειμένου να δοθούν οι απαραίτητες άδειες.

Ένα άλλο ζήτημα είναι η διάβρωση που έχει υποστεί ο δρόμος από την πλευρά της λίμνης, η οποία μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο μέλλον στην διέλευση οχημάτων και γι’ αυτό απαιτείται τεχνική μελέτη για διαπλάτυνση του δρόμου, η οποία σκόπιμο θα ήτανε να γίνει το συντομότερο δυνατόν για να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα.

Είναι γεγονός ότι πολλά μέλη μας επισκέπτονται την Μαυρολίμνη με δικά τους αυτοκίνητα. Την τρέχουσα περίοδο λόγω πανδημίας δυσκολεύουν οι μετακινήσεις ωστόσο οι πληροφορίες για την κατάσταση τόσο του περιφερειακού όσο και του εσωτερικού δασικού δικτύου είναι απαραίτητες για την απρόσκοπτη και ασφαλή μετάβαση των μελών μας στο κτήμα.

Σκόπιμο πάντως θα ήτανε οι συνεταίροι μας, πριν την οποιαδήποτε ατομική τους εξόρμηση στο κτήμα να έρχονται σε επαφή με τον Συνεταιρισμό για να έχουν επίκαιρη πληροφόρηση σχετικά με το οδικό δίκτυο.

 

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις