Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

22/10/2020 - Αίτημα Συνεταιρισμού για συμμετοχή στην Δ.Ε.Δ. Δήμου Ραφήνας - Πικερμίου

 

Αίτημα Συνεταιρισμού για συμμετοχή στην Δ.Ε.Δ. Δήμου Ραφήνας - Πικερμίου

Ο Συνεταιρισμός μας συμμετείχε σε τρείς συνεχόμενες θητείες στην Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, ως Θεσμικός Φορέας της τοπικής κοινωνίας με μέλη που ξεπερνάνε τις 1200 οικογένειες και εκπροσωπείτο από τον κ Χολέβα ο οποίος είναι Προϊστάμενος του Εποπτικού Συμβουλίου του Συνεταιρισμού.

Σύμφωνα με την νομοθεσία (ν.3258/2010, αρ 76) στην Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης δικαιούνται να συμμετέχουν Φορείς της τοπικής κοινωνίας με τους εκπροσώπους τους προκειμένου να ενημερώνονται και να γνωμοδοτούν στα αναπτυξιακά προγράμματα και τα προγράμματα δράσης του δήμου, το επιχειρησιακό και το τεχνικό πρόγραμμα, καθώς και σε θέματα γενικότερου τοπικού ενδιαφέροντος.

Επειδή τα μέλη του Συνεταιρισμού στο Ντράφι είναι ως επί το πλείστον κάτοικοι, γιατί η περιοχή μπήκε στο σχέδιο το 1974 αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα καθημερινότητας και συνεπώς η συμμετοχή του Συνεταιρισμού στο δημοτικό αυτό όργανο εξυπηρετούσε ζωτικές ανάγκες των μελών του, οι οποίοι μέσω του Συνεταιρισμού μπορούσαν να εκφραστούν και να θέσουν τα τοπικά τους προβλήματα, ζητώντας την επίλυσή τους, ενώ παράλληλα μπορούσαν να έχουν ενημέρωση και εικόνα εφ’ όλης της ύλης για την δημοτική δραστηριότητα, και τα προγράμματα του Δήμου.

Στην νέα Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου προφανώς εκ παραδρομής παρέλειψε να αποστείλει στον Συνεταιρισμό πρόσκληση ενδιαφέροντος για να συμμετάσχει στη διαδικασία όπως έγινε τις προηγούμενες φορές με αποτέλεσμα, ο Συνεταιρισμός, να μην εκπροσωπείται στην ΔΕΔ ενώ δικαιούται από τον νόμο γιατί είναι φορέας με πολλά μέλη κατοίκους που οι περισσότεροι είναι δημότες του Δήμου.

Έπειτα απ’ αυτά με έγγραφό μας στον Δήμο ζητήσαμε να αποκατασταθεί η παράληψη και αναμένουμε απάντηση από την Δημοτική Αρχή .

Ακολουθεί αυτούσιο το έγγραφο προς ενημέρωση των μελών.

 

 ΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΟΣ
ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ                                                          Αθήνα, 3-8-2020
Ο «ΠΑΝ» Σ.Π.Ε.                                                                                Αρ.Πρωτ.: 68
Ζήνωνος 4α  T.
K. 10431 - ΑΘΗΝΑ                                        email: opanspe@otenet.gr
Τηλ.: 2105236627  – 2107629974                                           emailgromeou@otenet.gr
Κιν: 6977207738

 

ΠΡΟΣ

ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ
ΑΡΑΦΗΝΙΔΩΝ ΑΛΩΝ 10-12
19009 ΡΑΦΗΝΑ

ΘΕΜΑ:  Συμμετοχή στην Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης Δήμου Ραφήνας - Πικερμίου.
(άρθρο 76 Ν. 3852/2010, Α΄ 87)

Κύριε Δήμαρχε

Ως γνωστόν, ο Συνεταιρισμός μας, μετά την έγκριση του ρυμοτομικού σχεδίου του οικισμού Ντράφι - Πικερμίου του ήδη Δήμου Ραφήνας με το Π.Δ/γμα της 29.4/ 11.5.1974 (ΦΕΚ Δ΄ 126),  πραγματοποίησε τα έργα υποδομής του οικισμού, με έξοδα από εισφορές των μελών του, κατοίκων του οικισμού, οι οποίοι  σήμερα, συνεχίζοντας να είναι μέλη του Συνεταιρισμού, υπερβαίνουν τα 1200 άτομα, ο δε Συνεταιρισμός ανέκαθεν είχε σταθερή συνεργασία με τη Δημοτική αρχή για την αντιμετώπιση των προβλημάτων καθημερινότητας των εν γένει κατοίκων του οικισμού.

Πρόσφατα  πληροφορηθήκαμε  ότι είχε συγκροτηθεί  η από 15/11/2019 νέα Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, η οποία, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου  76 παρ. 1 του Ν. 3852/2010, αποτελείται από εκπροσώπους των φορέων της τοπικής κοινωνίας, μεταξύ των οποίων και ο Συνεταιρισμός ως φορέας των μελών του και δημοτών κατοίκων του οικισμού Ντράφι, χωρίς να έχουμε λάβει σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος για την συμμετοχή μας στην διαδικασία συγκροτήσεώς της, όπως συνέβη τις προηγούμενες  τρείς  τριετίες,  που ο Δήμος είχε  ενημερώσει σχετικώς τον Συνεταιρισμό στη ηλεκτρονική του διεύθυνση, όπως και σε άλλους ενδιαφερόμενους, με αποστολή στο  email του της πρόσκλησης ενδιαφέροντος, προφανώς εκ παραδρομής, με αποτέλεσμα ο Συνεταιρισμός, καίτοι δικαιούμενος φορέας των μελών του και δημοτών κατοίκων του οικισμού Ντράφι - Πικερμίου, κατ’ άρθρο 76 παρ. 1 του Ν. 3852/2010 να μην εκπροσωπείται στην δημοτική επιτροπή διαβούλευσης.  

Για τον λόγο αυτό παρακαλούμε να περιληφθούμε στην δημοτική επιτροπή διαβού-λευσης, με τον εκπρόσωπό μας κ Χρήστο Χολέβα, ώστε να μπορούμε,  έχοντες το προς τούτο δικαίωμα,  να συμμετάσχουμε, σε όλα τα έργα της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης, κατ’ άρθρο 76 παρ. 2 του Ν. 3852/2010.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΡΩΜΑΙΟΥ - ΠΕΤΣΑ ΓΕΩΡΓΙΑ
 

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις