Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

18/10/2020 - Η Μαυρολίμνη σε τροχιά εξέλιξης

 

Η Μαυρολίμνη σε τροχιά εξέλιξης

Μετά την δημοσιοποίηση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ΓΠΣ Λουτρακίου, που όπως μαθαίνουμε δεν έχουν κατατεθεί εναντίον της ενστάσεις, όλα δείχνουν ότι το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο προχωράει προς την έγκρισή του που σημαίνει ότι πλησιάζει και η αξιοποίηση της Μαυρολίμνης.

Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι και θέλουμε να πιστεύουμε ότι από εδώ και πέρα δεν θα υπάρξουν παλινδρομήσεις στην πορεία του ΓΠΣ Λουτρακίου, όπως συνέβη στο πρόσφατο παρελθόν, η έγκριση του οποίου θα σηματοδοτήσει την εξέλιξη της ευρύτερης περιοχής.

Εξάλλου το γεγονός ότι προχωράνε καλά τα πράγματα επιβεβαιώνεται και από την στάση τοπικών Θεσμικών Φορέων (Τοπικό Συμβούλιο Πισσίων, Πυροσβεστική, Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου-Περαχώρας, Ναυτικός Όμιλος Μαυρολίμνης κλπ)  με τους οποίους η Διοίκηση διατηρεί στενές σχέσεις συνεργασίας ετών στα πλαίσια της σταθερής επίβλεψης του κτήματος και της προώθησης τοπικών θεμάτων.

Πράγματι η τοπική κοινωνία η οποία  από καιρό παρατηρεί συστηματικά την πορεία του ΓΠΣ, μετά την δημοσιοποίηση της ΣΜΠΕ έδειξε πάλι ενδιαφέρον για μερίδες Μαυρολίμνης, πράγμα που εκτιμάται ως θετική και αίσια εξέλιξη της όλης υπόθεσης.

Εξάλλου η επιλογή ατόμων της τοπικής κοινωνίας να αποκτήσουν μερίδες από την Μαυρολίμνη, μεταξύ των εκτάσεων των υπολοίπων Οικοδομικών Συνεταιρισμών, υποδηλώνει έμμεσα και την εμπιστοσύνη στον Συνεταιρισμό μας ο οποίος είναι ο πλέον εύρωστος και δυναμικός από τους δώδεκα Ο.Σ. του Δήμου Λουτρακίου και αναμφισβήτητα συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες για εξέλιξη και οικονομική αξιοποίηση του κτήματος.

Επίσης ενδιαφέρον για μερίδες εκδηλώθηκε από Ντραφιώτες & Μαυρολιμνιώτες ιδίως από αυτούς που έχουν γίνει μέλη του Συνεταιρισμού τα τελευταία χρόνια είτε εκ κληρονομίας είτε από μεταβιβάσεις οικοπέδων και μερίδων.

Αξίζει τέλος να τονίσουμε ότι ενδιαφέρον για μερίδες Μαυρολίμνης εκδηλώθηκε και από μέλη άλλων Οικοδομικών Συνεταιρισμών μελών του Συλλογικού Φορέα, είτε με εκτάσεις στο Δήμο Λουτρακίου είτε σε άλλους Δήμους, οι οποίοι έχουν ήδη αποκτήσει μερίδες Μαυρολίμνης από μεταβιβάσεις ή από παλιότερες διαθέσεις και κληρώσεις.

 

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις