Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

14/06/2020 - Ο καθαρισμός στο Ντράφι συνεχίζεται - Πλατεία μεταξύ οδών Αχαιών, Γοβγίνα, Πιπίνου, Φιλικής Εταιρείας

 

Ο καθαρισμός στο Ντράφι συνεχίζεται
Πλατεία μεταξύ οδών Αχαιών, Γοβγίνα, Πιπίνου, Φιλικής Εταιρείας

Μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης καθαριότητας και αποψίλωσης που έγινε στο Πολεοδομικό κέντρο, σε μεγάλη έκταση περιμετρικά γύρω από τα γήπεδα μπάσκετ και τένις, την παιδική χαρά και το βαγόνι καθώς και στο εσωτερικό της παιδικής χαράς, η Διοίκηση στα πλαίσια της ανησυχίας που έχουν εκφράσει οι κάτοικοι για την πυρασφάλεια της περιοχής, έχει εντάξει στο πρόγραμμά της και τον περιοδικό καθαρισμό και άλλων χώρων που ανήκουν στην ιδιοκτησία του Συνεταιρισμού, πλατείες, τριγωνάκια κλπ.

Η αρχή έγινε με την πλατεία που περικλείεται από τις οδούς Αχαιών, Γοβγίνα , Πιπίνου και Φιλικής Εταιρείας, όπου στο χώρο αυτό για την αναψυχή των κατοίκων έχει τοποθετηθεί ένα κιόσκι και παγκάκια. Η πλατεία είχε πνιγεί στην κυριολεξία από πανύψηλα χόρτα που την είχανε καλύψει σχεδόν ολόκληρη και ήτανε αδύνατον να χρησιμοποιηθεί από τους κατοίκους, το σοβαρότερο όμως πρόβλημα ήτανε ότι η κατάστασή της αποτελούσε μόνιμη απειλή πυρκαγιάς το καλοκαίρι.

Εξάλλου, μετά τις φωτιές στο Μάτι οι  Ντραφιώτες ζήτησαν επανειλημμένα να καθαρίζονται και τα πλατειάκια του Συνεταιρισμού γιατί είχανε επάνω τους πυκνή βλάστηση και υπήρχε φόβος στους χώρους αυτούς να αναπτυχθούν εστίες πυρκαγιών, λόγω και του δυνατού αέρα που μαστίζει την περιοχή.

Η πλατεία καθαρίστηκε ολόκληρη με χορτοκοπτικό και κυρίως στο μεγαλύτερο κομμάτι της που βρίσκεται προς την πλευρά των οδών Γοβγίνα, Πιπίνου και Φιλικής Εταιρείας, ενώ σε ένα τμήμα της πλατείας προς την οδό Αχαιών έδειχνε να έχει γίνει κάποιος καθαρισμός χωρίς να γνωρίζουμε από ποιούς.

Ο καθαρισμός έγινε σταδιακά, με καθυστερήσεις και πήρε σχεδόν ολόκληρη εβδομάδα γιατί έπρεπε προηγουμένως να απομακρυνθούν τα κηπευτικά υπολείμματα που ήταν τοποθετημένα στην πλατεία, τα οποία προφανώς είχαν αφήσει άγνωστοι μετά από καθαρισμό των κήπων και των οικοπέδων τους.

Συγκεκριμένα στο μέρος της πλατείας από την πλευρά της οδού Γοβγίνα είχανε τοποθετηθεί μεγάλες ποσότητες βλαστικών προϊόντων και ο χώρος ήτανε γεμάτος με μεγάλα κλαδιά και ξερά χόρτα και χρειάστηκαν επιπρόσθετες εργασίες και χρόνος γιατί το Bobcat και το φορτηγό έκαναν προηγουμένως την περισυλλογή των βλαστικών και την μεταφορά τους σε χωματερή.

Μετά τις καθυστερήσεις από την απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων βλαστικών, έγινε μεγάλος καθαρισμός σε όλο το χώρο της πλατείας με πλήρη αποψίλωση και κοπή των χόρτων και ακολούθως, όπως και με το Πολεοδομικό κέντρο, έγινε περισυλλογή και αποκομιδή των κομμένων χόρτων με Bobcat και φορτηγό αυτοκίνητο σε χωματερή εκτός Ντραφιού.

 

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις