Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

11/06/2020 - Ενδιαφέρον για μερίδες Μαυρολίμνης

 

Ενδιαφέρον για μερίδες Μαυρολίμνης

Η διαδικασία διάθεσης μερίδων της Μαυρολίμνης ολοκληρώθηκε από τον περασμένο Φεβρουάριο σύμφωνα με το πρόγραμμα και τους όρους της απόφασης του ΔΣ του Συνεταιρισμού που εγκρίθηκε από την Γενική Συνέλευση της 4-12-2019.

Η διάθεση μερίδων αποφασίστηκε από την Διοίκηση μετά το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από μέλη μας και τρίτους ενόψει των εξελίξεων την τελευταία πενταετία σε τοπικό επίπεδο και ιδίως από την αναμενόμενη έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Λουτρακίου που θα σηματοδοτήσει την αφετηρία της οικιστικής αξιοποίησης της Μαυρολίμνης και των εκτάσεων των υπολοίπων Οικοδομικών Συνεταιρισμών της περιοχής.

Ο βασικός όμως λόγος που επέβαλε την διάθεση των μερίδων ήταν η εξυπηρέτηση των Μαυρολιμνιωτών με ποσοστό μικρότερο της μερίδας οι οποίοι θα είχαν πολύ μικρή δομήσιμη επιφάνεια όταν πολεοδομηθεί το κτήμα, επειδή η έκτασή του θα περιορισθεί (από το νόμο) κατά 50%,  θα λόγω του δασικού της χαρακτήρα.

Επειδή υπάρχουν μέλη αλλά και τρίτοι που ρωτούν και ενδιαφέρονται για μερίδες θα θέλαμε να ενημερώσουμε το σώμα ότι υπάρχουν ακόμα αδιάθετες μερίδες οι οποίες σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, μπορούν να διατεθούν σε μέλη και τρίτους με τους ίδιους ακριβώς όρους και στην ίδια αξία μέχρι την επόμενη Γενική Συνέλευση του απολογισμού.

Η Διοίκηση αισθάνεται ικανοποίηση από την ανταπόκριση μελών και τρίτων στη διάθεση μερίδων. Μεταξύ αυτών που απέκτησαν μερίδα είναι Μαυρολιμνιώτες που δεν έχουν ολόκληρη μερίδα αλλά ποσοστό αυτής, τρίτα πρόσωπα που έγιναν νέα μέλη, παλαιά μέλη και των δύο κτημάτων Ντραφιώτες και Μαυρολιμνιώτες καθώς και νέα μέλη ιδίως Ντραφιώτες που απέκτησαν την ιδιότητα του μέλους εκ κληρονομίας ή από μεταβιβάσεις οικοπέδων και κατοικιών στο Ντράφι κυρίως μετά το 2010 που έγινε η προηγούμενη κλήρωση μερίδων Μαυρολίμνης

Η καταβολή των μηνιαίων τμηματικών δόσεων για τις μερίδες είχε σταματήσει κατά την διάρκεια των περιοριστικών μέτρων και άρχισε προσφάτως και συνεχίζεται κανονικά χωρίς προβλήματα από όλους τους δικαιούχους.

 

 

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις