Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

08/06/2020 - Η υλοτομία συνεχίζεται εντατικά

 

Η υλοτομία συνεχίζεται εντατικά

Μολονότι ταλαιπωρηθήκαμε σε μέγιστο βαθμό και για μεγάλο διάστημα από το Δασαρχείο Κορίνθου μέχρι να αρχίσουμε την υλοτομία, από πέρυσι που ξεκίνησε όλα δείχνουν ότι από εδώ και πέρα θα προχωράει συνεχώς, γεγονός ιδιαίτερα επωφελές γιατί η υλοτομία προστατεύει την έκταση από πυρκαγιές και αφήνει ένα μικρό μεν, αλλά σταθερό έσοδο, για τις μόνιμες εργασίες συντήρησης που χρειάζονται στο κτήμα για να διατηρείται σε καλή κατάσταση.

Έτσι, προτού ακόμα ολοκληρωθούν οι εργασίες υλοτομίας των δυο πρώτων τεμαχίων από τους υλοτόμους κκ Γκίκα και Μωραΐτη, ο ένας υλοτόμος ο κ Μωραΐτης εξεδήλωσε την επιθυμία να συνεχίσει την υλοτομία και σε άλλο δασοτεμάχιο.

Για την επιλογή του επόμενου κομματιού έγινε η καθιερωμένη επίσκεψη της Διοίκησης στο κτήμα και με την παρουσία του υλοτόμου κ Μωραΐτη και του δασολόγου κ Κονδύλη επιλέχθηκε το νέο κομμάτι της υλοτομίας, ενώ αμέσως μετά ο δασολόγος μας ξεκίνησε τα διαδικαστικά και τις εργασίες για την σύνταξη της μελέτης που έπρεπε να εγκριθεί από το Δασαρχείο Κορίνθου.

Η μελέτη είχε ήδη ολοκληρωθεί από τον Μάρτιο αλλά πριν κατατεθεί στο Δασαρχείο μεσολάβησαν τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορωνοϊού και έκλεισαν οι υπηρεσίες και τελικά η μελέτη κατατέθηκε στο Δασαρχείο στις αρχές Ιουνίου μόλις οι υπηρεσίες άρχισαν να δέχονται και να εξυπηρετούν το κοινό κατόπιν ραντεβού.

Και οι δύο υλοτόμοι έκαναν πολύ καλή δουλειά και η συνεργασία μας υπήρξε άψογη. Ο δεύτερος υλοτόμος κ Γκίκας προς το παρόν δεν μας έχει απαντήσει αν θα συνεχίσει και αυτός την υλοτομία σε άλλο δασοτεμάτιο. Στόχος πάντως της Διοίκησης είναι να συνεχισθεί η υλοτομία μέχρι να καλυφθεί ολόκληρη η έκταση του κτήματος, είτε με τους ίδιους υλοτόμους είτε με άλλους, εάν τελικά οι παρόντες δεν είναι διαθέσιμοι.

 

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις