Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

05/06/2020 - Εργασίες συντήρησης, ασφάλειας και πυρασφάλειας Κέντρου

 

Εργασίες συντήρησης, ασφάλειας και πυρασφάλειας Κέντρου

Ο συστηματικός καθαρισμός του Πολεοδομικού κέντρου εντάσσεται στον πάγιο προγραμματισμό έργων και δράσεων της Διοίκησης για την συντήρηση και τον ευπρεπισμό του ευρύτερου χώρου στα πλαίσια της προστασίας του περιβάλλοντος. Ιδιαίτερα το θέρος, οι εργασίες καθαρισμού επιβάλλονται και για λόγους πυρασφάλειας γιατί η περιοχή είναι σε μεγάλο μέρος πευκόφυτη, με πυκνή βλάστηση και είναι ευάλωτη σε πυρκαγιές ενόψει και του δυνατού αέρα ο οποίος φυσάει συνεχώς στην περιοχή.

Ο Συνεταιρισμός με την έναρξη της θερινής περιόδου και μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω  κορωνοϊού, προχώρησε από τα μέσα Μαΐου σε εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού και αποψίλωσης στο Πολεοδομικό κέντρο.

Οι εργασίες εκχέρσωσης και το κόψιμο ξερών κλαδιών και χόρτων έγιναν με μηχάνημα BOBCAT και χορτοκοπτικό, σε πολύ μεγάλη έκταση στο χώρο γύρω από τα γήπεδα τένις και μπάσκετ και την παιδική χαρά.

Με μηχάνημα BOBCAT καθαρίστηκε και εκχερσώθηκε το πολύ μεγάλο κομμάτι  που βρίσκεται από την πλευρά της Λεωφόρου Αιολέων, μεταξύ του γηπέδου τένις και του χωματόδρομου που φτάνει μέχρι το βαγόνι και την παιδική χαρά, ενώ καθαρίστηκε με χορτοκοπτικό και το πεζοδρόμιο σε όλο το μήκος της Λεωφόρου Αιολέων.

Ο εσωτερικός χώρος της παιδικής χαράς καθαρίστηκε με χορτοκοπτικό και αποψιλώθηκε από χόρτα και ξερά κλαδιά ενώ έγινε εκτεταμένος καθαρισμός και σε όλο το μήκος του εξωτερικού διαδρόμου που ξεκινά από την Λεωφόρο Αιολέων δίπλα από το γήπεδο μπάσκετ και τον ασφαλτοστρωμένο χώρο και καταλήγει στην παιδική χαρά. Ο διάδρομος αυτός έπρεπε να καθαριστεί και να γίνει προσπελάσιμος γιατί εξυπηρετεί καλύτερα την χρήση της παιδικής χαράς. Τέλος έγινε εκτεταμένος καθαρισμός σε μεγάλη έκταση και στο χώρο γύρω από το βαγόνι.

Η  περισυλλογή και μεταφορά όλων των βλαστικών, χόρτων, κλαδιών κλπ  γινόταν επιμελώς καθ’ όλη  την διάρκεια των εργασιών με φορτηγό το οποίο με αλλεπάλληλα δρομολόγια τα μετέφερε σε χωματερή εκτός Ντραφιού για λόγους πυρασφάλειας και τήρησης του Κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου.

Ο ευπρεπισμός του χώρου προστατεύει το φυσικό περιβάλλον, προφυλάσσει την περιοχή από κινδύνους πυρκαγιών τους θερινούς μήνες και διασφαλίζει την δημόσια ασφάλεια.

Οι Ντραφιώτες που χρησιμοποιούν το κέντρο για άθληση, αναψυχή και άλλες δράσεις αισθάνονται ασφαλείς όταν ο χώρος διατηρείται σε καλή κατάσταση γιατί προφυλάσσεται από κακόβουλες ενέργειες ατόμων που προβαίνουν σε παραβατικές ενέργειες, βανδαλισμούς, καταστροφές και άλλες ασχήμιες όταν ο χώρος παραμένει απεριποίητος, βρώμικος  και  παραμελημένος.

Ωστόσο, παρά τον καθαρισμό στο χώρο με τις αθλητικές εγκαταστάσεις και την παιδική χαρά, πρόβλημα δημιουργεί το παραμελημένο βαγόνι του ΗΣΑΠ που βρίσκεται ανοιχτό, με ζημιές και σπασμένα παράθυρα το οποίο πέρα από την άσχημη εικόνα του στον πολύ κόσμο που μαζεύεται στο κέντρο, δημιουργεί και αισθήματα ανασφάλειας γιατί εγκυμονεί κινδύνους πυρκαγιών κατά την διάρκεια του θέρους ενώ η κατάστασή του ενθαρρύνει τους βανδαλισμούς και τις παραβατικές συμπεριφορές διερχόμενων αγνώστων που έχουμε δει κατά καιρούς στο χώρο.

_________________

Η προστασία του περιβάλλοντος και η πυροπροστασία απαιτεί ατομική και συλλογική ευθύνη καθώς και την τήρηση ορισμένων κανόνων τόσο από την πλευρά του Δήμου όσο και από την πλευρά των πολιτών.

Όσον αφορά τις θεσμοθετημένες υποχρεώσεις όλων μας έχουμε αναρτήσει στην ιστοσελίδα μας τις Εγκυκλίους του Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών-Παλλήνης που μας απέστειλε ο Διοικητής κ Ι Κώστας σχετικά με τα Μέτρα Πυρασφάλειας και τις Υποχρεώσεις Πολιτών  καθώς και τον Κανονισμό Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου.

 

Στην στήλη Νέα-Ανακοινώσεις της ιστοσελίδας μας έχουν αναρτηθεί αυτούσια τα κείμενα των δύο Εγκυκλίων του Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών-Παλλήνης και του Κανονισμού Καθαριότητας ως εξής:

 

  • ΜΕΤΡΑ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ-ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
  • ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
  • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

 

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις